Nabolandskanaler – går du glip af noget?

| fredag 01. feb, 2013 10:46 | opdateret 08. nov, 2013 kl. 9:37 | 0 Kommentarer

nabolandskanalerI min barndom under DR tv-monopol tiden var nabolandskanalerne et velkomment ekstra tilbud, når ellers signalet var godt nok fra de to svenske kanaler. Jeg husker stadig, når man krydsede fingre for at signalet holdt, når svensk tv viste Scifi serien V. Af og til var vejret også så godt, at der var tv både fra Norge, Tyskland og helt fra Skotland endda ved et enkelt tilfælde her i det nordjyske. 

I dag vælter hvor vi os i tv-kanaler fra ind og udland, så er nabolandskanalerne måske blevet lidt glemt af mange.

Copydan Verdens TV er en non-profit forening, som administrerer og håndterer ophavsrettigheder i forbindelse med distribution af danske og udenlandske tv- og radiokanaler. De promoverer aktivt nabolandskanalerne, og har også taget initiativ til at der hver uge sendes en række udvalgte programmer på SVT1, SVT2, ARD, ZDF og NRK1 med danske tekster.  De danske undertekster er ligeledes et non-profitinitiativ, der er blevet til i samarbejde med YouSee, Stofa, BL og FDA.

Public Service fra nabolandskanalerne

På nabolandskanalerne får du et bredt indblik i kultur, natur og dokumentar. Norske NRK er f.eks. efterhånden legendariske indenfor slow tv genren, hvor man oplever Norges natur og kultur både til lands og til vands. Vi er beslægtede med vores nærmeste naboer, og vores historie, samfund og økonomi er tæt forbundne, og derfor mener Verdens TV også, at det er relevant med disse kanaler hos de danske tv-forbrugere. Tyskland er f.eks. Danmarks største samhandelspartner, og politik og miljødebat i både Sverige og Norge kan hurtigt få betydning for det danske samfund. 

De fleste nabolandskanaler findes også i HD-versioner, så du får den optimale billedoplevelse.

Hvordan ser man nabolandskanaler?

  • Kabel-TV og antenneforeninger har typisk et bredt udvalg af nabolandskanaler også ofte i HD udgaver. Hvilke afhænger af din lokale tv-udbyder.
  • Almindelig tv-antenne byder på nabolandskanaler i et begrænset omfang via betalings-tv udbyderen Boxer. Det gælder kanalerne ZDF, TV 2 Norge og TV4 Sverige. Bor du i nærheden så kan du også være at fange nabolandskanaler med egen antenne.
  • Parabol antenne – desværre kan du med dansk adresse ikke modtage/abonnere på hverken norske eller svenske kanaler via parabol. Tyske kanaler kan hentes gratis via parabol pegende på 19,2 øst.
  • IPTV tv via Internettet – udbydere som TDC TV, Telia TV og World TV byder på en række nabolandskanaler.

Kan alle se danske undertekster på nabolandskanalerne?

For at få danske undertekster på dine nabolandskanaler skal du modtage dit tv-signal fra YouSee, Stofa, Waoo eller den lokale antenneforening.

Hvis din kabel-tv-distributør tilbyder servicen med danske undertekster, vil de typisk automatisk komme frem på din skærm, når du ser de programmer, der sendes med danske undertekster.

Hvis du modtager dit tv-signal via din egen parabol, kan du desværre ikke se de danske undertekster på nabolandskanalerne.

Hvilke nabolandsprogrammer sendes med danske undertekster?

På hjemmesiden verdenstv.dk kan du under ‘TV-guide’ nemt for dig at få et hurtigt overblik over, hvilke programmer der sendes med danske undertekster. Verdens TV tilbyder også et nyhedsbrev, der udsendes en gang om ugen med tips til spændende tv-oplevelser de kommende syv dage.

Tip – følg med i nyt fra nabolandskanalerne på verdenstv.dk

På verdenstv.dk under afsnittet Set og Sagt om TV kan du løbende følge med i nyt fra nabolandskanalerne.

Del på:

Gemt under:: Viden