BoxerAntenne-TV

Mux 8 ser svær ud at afsætte

mux 8 DVB-TIngen ser ud til at ville byde på digital tv sendefrekvens, da den er for dyr at bygge op og vil kræve nye tv-antenner. Det viser de høringssvar i forhold til den offentlige høring Kulturstyrelsen har foretaget.

Den mest oplagte byder, Boxer TV, siger konkret i hørings-svarene, at man ikke ønsker at byde på Mux 8.

Den manglende interesse for Mux 8 omhandler flere elementer:

Der er tale om et Mux i VHF frekvensbåndet. Det betyder at de danske husstandes eksisterende UHF tv-antenner typisk ikke vil kunne benyttes. Boxer estimerer, at maks 5% af husstandene har en tv-antenne, der kan benyttes.

En anden årsag er tidshorisonten. Boxers aftale som kommerciel tv-udbyder på det terrestriske sendenet løber til april 2020. Boxers ejer Teracom har beregnet, at Mux 8 vil koste mellem 150 – 200 millioner kroner at opbygge den, samt koste 35-40 millioner pr. år at drive. Dermed ser man ikke Mux 8 som en rentabel forretning på så kort sigt.

Boxer anbefaler derfor, at man ikke udbyder Mux 8, før der skal genforhandles aftale om Mux 3-6 i 2020.

Status her primo august er, at partierne bag den nyligt indgåede medieaftalen skal drøfte et udbud af tv-sendemulighederne i VHF-båndet (MUX 8) i efteråret 2014 sammen med drøftelsen af Erhvervsstyrelsens undersøgelse af frekvensbehovet til antenne-tv og mulighederne for at frigøre 700 MHz-frekvensbåndet til mobilt bredbånd efter 2020.

 

I samme kategori

Back to top button