TV-NytRadio og Podcast Nyt

Musiksommeren 2021 på DR

Kendte danske musikere og nye danske navne finder vej til både radio og tv, når DR gennem sommermånederne fra hele Danmark løfter den levende musik ud gennem tv, højtalere og hørebøffer til musiksultne danskere.Musikprogrammer på DR TV

Også på tv og DRTV byder DR på en masse stærke programmer med musikken i centrum.

’Hva’ så, Roskilde’

I ’Hva’ så Roskilde’ er Danmarks største kulturbegivenhed aflyst for andet år i træk. DR har fulgt kampen i kulissen og forsøget på at stable en fest med 130.000 mennesker på benene – i en tid med corona, hvor det ikke er muligt at forsamles og feste.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Roskilde Festival nummer 50 skulle være lyset for enden af coronamørket, men i stedet blev det en kamp for at redde fællesskabet og 50 års dansk festivalkultur. Med i programmet er blandt andre D-A-D, The Minds of 99, Annisette og GRETA. ’Hva’ så Roskilde’ har premiere 4. juli på DRTV og klokken 20 på DR1.

’Sommertogtet – lyden af vores land’

Troels Lyby sætter atter sejl for fuld musik i ’Sommertogtet – lyden af vores land’ på skonnerten ’Aron af Svendborg’. Med tonsvis af sommerstemning fra danske havnebyer og smukke scener fra den danske kystlinje sejler vi i selskab med en perlerække af de største, danske musikere.

Navnene tæller blandt andre Oh Land, Lis Sørensen, Rasmus Walther, Katinka, Wafande og Poul Krebs, som alle spiller en sang, de normalt ikke optræder med og fortæller, hvorfor den har en helt særlig betydning for dem. ’Sommertogtet – lyden af vores land’ har premiere 14. august på DRTV og klokken 20 på DR1.

  • 14. august kl. 20 på DR1 og DRTV Med Annika Aakjær, Andreas Odbjerg og Lis Sørensen. Besætningen sejler forbi Aarhus, Kaløvig og Ebeltoft.
  • 21. august kl. 20 på DR1 og DRTV Med Katinka, Rasmus Walther og Cæcilie Nordby. Besætningen sejler forbi Helsingør, Hornbæk og Hundested.
  • 28. august kl. 20 på DR1 og DRTV Med Oh Land, Michael Falch og Mads Langer. Besætningen sejler forbi København, Flakfortet, Skovshoved og Helsingør.
  • 11. september kl. 20 på DR1 og DRTV Med Wafande, Hanne Boel og Troels Gustavsen. Besætningen sejler forbi Udbyhøj, Hals og Aalborg.
  • 18. september kl. 20 på DR1 og DRTV Med Coco O, Peter Sommer og Claus Hempler. Besætningen sejler forbi Skælskør, Nyborg og Kerteminde.
  • 25. september kl. 20 på DR1 og DRTV Med Poul Krebs, Marie Carmen Koppel og Jonah Blacksmith. Besætningen sejler forbi Kerteminde, Kolby Kås og Ballen.

’Live og vinyl’

I ’Live og vinyl’ er der fokus på den nye, danske musik, når Flemming Møldrup og Carsten Holm nørder musik og inviterer de nyere danske musiknavne Hjalte Ross, The Courettes, Young, Aske Skat, Kajsa Vala og Sulka ind i studiet.

Programmerne tager udgangspunkt i genrerne punk, hiphhop, folk & country, singer-songwriter, psykedelisk og wall off sound, og seerne kan glæde sig til at gå i dybden med genrernes musikhistorie og koncert fra kunstnerne. De seks programmer sendes fra 11. juli klokken på DRTV og klokken 22 på DR2.

’Vild med dance’

I ’Vild med dance’ zoomes der ind på den danske dance-scene i 90’erne, når navne som Remee, Infernal, Kenneth Bager og Me&My fortæller om tiden, der var både vild, ekstrem og helt sin egen. Som musikalske pionerer fravalgte de det gængse for at opsøge nye veje og ny teknik, der skabte lyden af 90’erne og soundtracket til mange danskeres ungdom.

Bag den lette overflade og de vilde outfits, ligger talent, ihærdighed og en benhård og dedikeret indsats i jagten på de store hits – og på den anerkendelse, genren aldrig fik. ’Vild med dance’ ligger klar allerede nu på DRTV.

Derudover kan man på DRTV også dykke ned i en bunke af musikdokumentarer fra hele verden.

Sommerscenen Live på DR radio

I ’Sommerscenen Live’ kommer mange af musikerne til at præsentere deres musik på nye måder som for eksempel i akustiske versioner.

I ’Sommerscenen Live’ byder DR’s radioværter over sommeren velkommen til blandt andre Thomas Helmig, Sanne Salomonsen, Drew Sycamore, Mø, Batsheba, Fyr og Flamme, Dicte, Artige Ardit, Kjartan Arngrim, Mina Okabe, SASO, Aura, Nana Jacobi, Fabräk, Pil & Marcus, Nørlund, EmmaDop, Alsace, Jacob Dinesen, Fenja, Kaleiido, Souvenirs og mange flere.

’Sommerscenen live’ starter fredag den 2. juli og spiller med skiftende kunstnere på tværs af radiokanalerne de næste seks uger. Hver uge offentliggøres, hvem man kan glæde sig til at høre.

Musikprogrammerne kommer vidt omkring i det danske sommerland.I ‘Take Off’ på P4 sender vært Jesper Bæhrenz fra Skagen, Gedser, Sæby, Sindal, Varde, Svendborg, Middelfart, Kastrup, Lyngby og Holbæk, og i nogle af byerne har han kunstnere som Drew Sycamore, Mø, Sanne Salomonsen og Thomas Helmig med sig. På P3 tager Hav og Kamal i ‘Hav og Kamal på roadtrip’ på tur i Danmark for at møde unge, der laver fede ting i det danske sommerland, og kommer blandt andet forbi Arnborg, Klitmøller og København, og om fredagen er der levende musik.

På P2 vil man også kunne mærke sommerstemningen og den levende musik, når der på for eksempel Fejø, Fanø og Frederiksværk transmitteres direkte fra massevis af klassiske koncerter.

Kilde: DR presse

t?a=1703948669&as=1115883496&t=1&tk=1&i=1
Annonce

I samme kategori

Back to top button