Lyd produktnyt

MUSEIQ – ny dansk musikstreamingtjeneste med alternativ økonomisk model

Den nye danske streamingtjeneste MUSEIQ er lanceret. MUSEIQ er skabt ned henblik på at forandre den måde, hvorpå kunstnere bliver kompenseret på ved at tilbyde en betalingsmodel med mere direkte interaktion mellem brugerne og kunstnerne.

MUSEIQ, den nye danske musikstreamingtjeneste, har til hensigt at gøre det mere attraktivt og bæredygtigt for både lyttere og især kunstnere at benytte platformen.

Musikstreaming skal forandres for at blive mere retfærdig og bæredygtig for musikskabere, der allerede kæmper for at kunne leve af deres kunst. På MUSEIQ er det gratis for kunstnere at uploade deres musik, og skaberne bag tjenesten ønsker at introducere en alternativ økonomisk model i modsætning til store streamingtjenester som Spotify. Her får kunstnere med relativt få afspilninger ofte meget lidt økonomisk kompensation og føler sig ikke lige så synlige overfor nye lyttere som mere etablerede kunstnere.

Betalingsmodellen indebærer, at brugerne betaler et månedligt beløb gennem en af tjenestens tre mulige abonnementstyper: Sølv (ca. 43 kr. pr. måned), Guld (cirka 113 kr.) og Platin. Afhængigt af det månedlige abonnementsbeløb, modtager brugerne et antal ’validationer’, som de kan anvende på den eller de kunstnere, de synes fortjener det. Disse validationer svarer til cirka 7 kr., som brugerne selv kan fordele mellem kunstnerne.

Det er Oscar Stenderup der står bag MUSEIQ og er platformens CEO. Han har netop indgået et strategisk partnerskab med business entertainment- og kommunikationsbureauet ROTATE Agency. Dette partnerskab markerer en afgørende satsning for MUSEIQ, som nu intensiverer deres bestræbelser på at accelerere vækst og ekspansion, via øget kendskab og synlighed.

“Vi har valgt at alliere os med ROTATE Agency, fordi de er den perfekte partner og strategiske bureau for os. Deres speciale inden for business entertainment og kommunikation gør dem til det ideelle match for vores vision om at skabe noget unikt inden for vores felt. Fairness og gennemsigtighed er grundlæggende for os, og dette partnerskab styrker vores engagement i at levere en unik og retfærdig musikoplevelse,” siger Oscar Stenderup Nielsen, CEO MUSEIQ”

Bag det ROTATE Agency, der er et ungt nordisk udfordrer-bureau, der så dagens lys januar 2023, står den danske kommunikations-ekspert Mette Christiansen Barnes, (tidligere global kommunikationsdirektør i Viaplay Group) og Anders Oliver Pokorni (tidligere kommerciel direktør i Berlingske Media og Viaplay Group). ROTATE Agency, der er kendt for at arbejde i spændingsfeltet mellem strategisk kommunikation og forretningsudvikling inden for entertainment-industrien med kunder som SkyShowtime og Allente, er også begejstrede for samarbejdet:

“I ROTATE Agency glæder vi os til et tæt samarbejde med MUSEIQ og til at være en aktiv del af deres rejse mod at skabe positiv disruption i musikindustrien både herhjemme og i udlandet. Dette er et yderst spændende og sympatisk projekt, og vi glæder os til at bidrage til deres vækst, skabe synlighed og kendskab til MUSEIQ, så de kommer et skridt tættere på at realisere deres mission for musikstreaming,” siger Anders Oliver Pokorni, Partner og Medstifter af ROTATE Agency.

Kilde: Pressemeddelelse

I samme kategori

Back to top button