Branche-Nyt

MTG TV styrket ud af 2014

mtg tv logoKampen om seernes opmærksomhed var intens i 2014, hvor store sportsrettigheder og danske underholdningsformater udgjorde spydspidsen i de kommercielle mediehuses indsats for at vinde markedsandele. Den endelige opgørelse over seerandele afslører en fremgang for MTG TV på bekostning af sine to konkurrenter; TV2-gruppen og SBS Discovery.

MTG TV øgede sin seerandel i målgruppen A21-50 med 0,5 %-point, hvilket primært sker på bekostning af TV2-gruppen, som må konstatere sin laveste seertilslutning siden målingens start i 1992, men også SBS Discovery må konstatere en mindre tilbagegang for kanalgruppen.

Det positive resultat for MTG TV er endda endnu mere udtalt i det netop overståede kvartal. Q4 bød således på en fremgang for MTG TV på 1,9 %-point, mens TV2-gruppen omvendt faldt med hele 4,8 %-point.

MTG TV out-performede konkurrenterne på dækningsevne

Hvor seerandele afspejler mediehusenes varelager og kommercielle styrke, så afspejler udviklingen i dækningsevnen et mere relevant aspekt for den enkelte annoncør i forhold til effekten af en konkret kampagne. På dette parameter har MTG TV ligeledes haft et godt år.

Den gennemsnitlige ugentlige dækningsevne er ganske vist ikke steget på samme måde som seerandelen, men ”blot” fastholdt på samme niveau som i 2013. Det udtrykker dog en markant bedre form end blandt vores konkurrenter, som må konstatere en tilbagegang på 4% for TV2-gruppen og 5% for SBS Discovery.

PUT-udviklingen blev stabiliseret

De seneste to år har der været megen fokus på udviklingen i den tid danskerne brugte foran skærmen (PUT). Det skyldes at man i visse perioder så ganske markante fald i tidsforbruget og at man i 2013 samlet set så et fald på 11%.

Den gennemsnitlige dansker så fortsat 2 timer og 53 minutter TV dagligt, så TV’s position som et vigtigt element i danskernes hverdag var ikke umiddelbart truet, men det skabte naturligt et fokus på om denne udvikling ville fortsætte og dermed erodere TV’s langsigtede betydning. Konklusionen på 2014 er at der fortsat er en nedgang i tidsforbruget, men at faldet er aftagende. Samlet set er den kommercielle put faldet med 5 % i 2014, men faldet var større i første halvår end i andet halvår, så der er grundlag for optimisme med hensyn til 2015.

2015: Styrket TV-platform og en dramatisk forbedret digital-platform

Afsættet for 2015 er for MTG TV’s vedkommende særdeles positiv. TV-platformen er i topform, og samtidig tager vores digitale platform et kvantespring frem, hvilket for alvor indvarsler nye muligheder for annoncørerne. En strategisk samarbejdsaftale med EB.dk har betydet, at MTG TV fra 2015 varetager salget af web-tv på tværs af de to mediehuses platforme. Kombineret med de initiativer vi selv har iværksat betyder det, at vores web-tv platform fordobles i størrelse og mere end fordobles i dækningsevne.

”Jeg er naturligvis stolt over, at vi oplever fremgang på vores kanaler – og samlet set i 2014 også fik et bedre produkt til vores annoncører via samarbejdet med Ekstra Bladet, Viacom-kanalerne samt vores digitale satsninger på www.tv3.dk med TV3 Play, Juicy Play og TV3Sport.dk m.fl. Vi har også lagt flot ud i 2015 og bygger således videre på den fantastiske afslutning på året. Jeg ser derfor fortrøstningsfuldt frem mod 2015, hvor vi inden længe for alvor sparker sæsonen i gang med en lang række nye programmer og nye sæsoner af kendte, etablerede successer”, siger MTG TVs adm. direktør Kim Poder.

Kilde: MTG presse

I samme kategori

Back to top button