TV-Nyt

MTG Danmark leverer stærkeste år i 15 år

mtg tv logoMTG Danmark står væsentlig styrket ved indgangen til 2016, viser status på de kommercielle seerandele i 2015.

MTG kanalerne vandt 0,9 sharepoint og tiltrak 26,4 pct. af den attraktive tv-sening. Den markedsandel sikrer MTG Danmark sin stærkeste position i markedet siden år 2000.

Konkurrencen om de kommercielt interessante mediebrugere mellem 21-50 år er intens. Målgruppen er kommercielt meget interessant for størstedelen af de danske annoncører.

MTG Danmark trodser de gængse tv-trends med en driftssikker moderkanal, TV3, i ryggen, der formår at vinde terræn og holde en høj andel på 10,8 pct.

I fjerde kvartal sikrede kombinationen af dansk underholdning og dokumentar endda TV3 det bedste fjerde kvartal siden 2009. Moderkanalen gik således 0,4 point frem i årets sidste kvartal og tiltrak en andel på 11,6 pct.

Kilde: MTG
Kilde: MTG

TV3 PULS er inde i en bemærkelsesværdig udvikling. Livsstilskanalen voksede i 2015 med 0,8 sharepoint, og med en andel på 4,2 pct. kunne den notere sig sit bedste år nogensinde.

Den danske udgave af Comedy Central er kun ét år gammel, men kanalprofilen, der var en nyskabelse i Danmark, har betydet, at den allerede spiller en vigtig rolle. Kanalen går ud af sit første danske leveår med en share på 1,1 pct.

Samtidig er det værd at bemærke at hos yngre mænd, 15-30 år, har kanalen rigtig godt fat med en imponerende andel på 3,7 pct.

Kenneth Kristensen VP MTG Programming siger; ”Det er en fantastisk udvikling for 2 relativt nye kanaler, og vi glæder os naturligvis over resultaterne. Samtidig er vi enormt opmærksomme på, at det er et innovativt TV3 med stabil seeropbakning, der er grundpillen i MTG’s succes i 2015 og helt afgørende for, at vi kan realisere vores endnu højere forventninger til 2016”.

MTG Danmark repræsenterer i alt 8 tv-kanaler, TV3, TV3+, TV3 PULS, TV3 Sport 1, TV3 Sport 2, Comedy Central, MTV og VH1.

Kilde: MTG presse

I samme kategori

Back to top button