TV-Nyt

Mit Frankrig – sæson 2 på TV 2 Fri

Jørgen Leth og Hans Pilgaard fortsætter deres “tour de France” på TV 2 FRI fra tirsdag 29. marts, hvor Mit Frankrig – sæson 2 har premiere.

Hvis du holder af et godt grin, gode samtaler og godt selskab, så skal du endelig tænde for dit tv tirsdag 29. marts og tune ind på TV 2 FRI. Her fortsætter det umage rejsepar Jørgen Leth og Hans Pilgaard deres rejse rundt i det Frankrig, som Jørgen elsker så højt og kender så godt.

Denne gang sættes GPS’en til det nordlige Frankrig – hvis Hans ellers kan få teknikken til at virke – og rejsen byder på masser af hjertelige grin, sjove samtaler og uforglemmelige oplevelser.

Mit Frankrig – sæson 2 på TV 2 Fri

Mod nord
Sidste gang, Jørgen og Hans rejste rundt i Frankrig, var det den sydlige del af vinlandet, der fik glæde af de to herrers selskab. Dengang kendte de ikke hinanden på forhånd, men det gør de nu, og de har begge glædet sig til gensynet.

På denne tur kommer de endnu tættere på hinanden – med alt, hvad det indebærer! Turen går mod den nordlige del af Frankrig, der byder på blandt andet østers i det fri, store sten og en hel særlig historisk seværdighed. Og så er det et område, der med sit mørke landskab og specielle lys bringer tungere tanker på banen.

Kom så, Daisy!
Turen begynder i lufthavnen i Rennes, hvor de to rejsekammerater mødes et år efter deres første rejse sammen. Jørgen og Hans skal have en lejebil til turen, og de håber begge på den fedeste af slagsen. Men til deres store skuffelse får de en bil, der ikke er særlig ‘maskulin’, med ‘åndssvage døre’ og ‘alt for mange sæder bagi’, som Jørgen siger.

Og så er scenen ligesom sat, for ‘Mit Frankrig’ foregår i bedste ‘Driving Miss Daisy’-stil, og det er med sikkerhed Jørgen, der er Daisy. Jørgen er ‘a grumpy old man’, for det må man gerne være, når man er så gammel som ham, mener han selv. Og de skarpe kommentarer og sure opstød serveres da også med en sådan elegance, at man ikke kan andet end at elske Jørgen, og sådan har Hans det også:

– Jeg er nærmest vild med den rå ægthed, der er over Jørgens udbrud. Det er ikke skuespil eller påtagethed eller kruk. Det er ærligt, ægte og bare ham – helt uden filter. Man er sjældent i tvivl om, hvad han mener, eller hvilket humør, han er i, for han skjuler det ikke. Skjuler ikke sig selv. Skåner ikke sig selv. Og det er jeg ret betaget af, siger Hans Pilgaard, som ikke kunne ønske sig en bedre rejseguide end Jørgen Leth:

– Det er jo som at have verdens bedste godnathistorie-fortæller med på rejsen. Han er eminent til at fortælle, sanse og beskrive. Han tør lade sig føre og forføre, og han deler generøst ud af sine følelser og fornemmelser. Og igen helt uden at forstille sig. Hvis han er vild med det, så siger han det, og hvis ikke han forstår en skid af det, så siger han dét! Og så kan manden jo få en tankstation til at virke poetisk og få et dødt museum til at leve, siger Hans Pilgaard.

Masser af kemi
Med sin lille legendariske notesbog under armen guider Jørgen Hans rundt til både sine velkendte favoritsteder og mange nye seværdigheder, som han altid har drømt om at opleve. På de lange køreture igennem regionerne Bretagne, Normandiet og Champagne bliver det lille rejseselskab klogere på henholdsvis det franske rige, livet og hinanden, for det kan ikke undgås med Jørgens viden og passion og Hans’ evige nysgerrighed. De to er vidt forskellige i temperament og livserfaring, men kemien mellem dem kan ingen tage fra dem.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button