Branche-Nyt

Mikkel Hertz forlader TV 2

Tidligere nyhedsdirektør Mikkel Hertz siger efter eget ønske farvel til TV 2, og dermed bliver han ikke TV 2-korrespondent i Berlin, som det ellers var planlagt.

Mikkel Hertz blev i oktober 2020 opereret for to blodpropper i hjertet, og 1. december vendte han tilbage til TV 2 med den plan at indtræde i en ny funktion hos TV 2 Nyhederne. I februar i år blev det offentliggjort, at Mikkel Hertz til august skulle være Europakorrespondent for TV 2 med bopæl i Berlin, hvor han blandt andet skulle deltage i dækningen af efterårets vigtige forbundsdagsvalg i Tyskland.

Dén plan er nu ændret, efter at Mikkel Hertz har besluttet, at det er tid for ham at lave noget andet i livet – uden for TV 2.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

– TV 2 er en fantastisk arbejdsplads. Jeg har gennem alle årene – med glæde – brugt de fleste af mine vågne timer på TV 2 Nyhederne og NEWS, og jeg troede, jeg var klar til en ny æra i Tyskland. Jeg havde i 1990’erne nogle arbejdsmæssigt fantastiske år i Tyskland og Østeuropa, men tiden er nu en anden. Samtidig har den kolbøtte, jeg helbredsmæssigt tog i efteråret, sat gang i en masse tanker om, hvordan jeg skal bruge mit liv fremover. Det vil jeg nu kunne fokusere fuldt og helt på, siger Mikkel Hertz.

TV 2s nyhedsdirektør, Ulla Pors, respekterer Mikkel Hertz’ ønske om at lave noget andet i de kommende år.

– Jeg havde glædet mig til at se korrespondenten Mikkel Hertz tilbage i Tyskland, men Mikkel har nu taget en beslutning, som er rigtig for ham. Vi siger fra Nyhederne farvel til en stærk journalist og chef. Og vi siger tak for den store indsats og de fremragende resultater – blandt andet for at opprioritere dokumentar og undersøgende journalistik på TV 2 og for etableringen af TV 2 NEWS, der nu er Danmarks tredje mest sete kanal, og som Mikkel skabte fra 2006 i samarbejde med engagerede TV 2-kolleger, siger Ulla Pors.

Mikkel Hertz har arbejdet for TV 2 i 20 år, og han har – foruden chefjobbet på NEWS – blandt andet været chef for TV 2 Nyhedscenter og TV 2s nyhedsdirektør gennem fem år. Inden ankomsten til TV 2 var Mikkel Hertz korrespondent i Berlin og New York for Morgenavisen Jyllands-Posten. I 1993 modtog han Cavlingprisen for sin dækning af de samfundsmæssige omvæltninger i Østeuropa og på Balkan.

TV 2 Nyhederne og TV 2 NEWS vil fortsat dække det tyske valg intensivt i de kommende måneder – i nyhedsudsendelser og magasinprogrammer. I front for TV 2s valgdækning vil være et team bestående nyhedsværterne Poul Erik Skammelsen og Gertrud Højlund samt korrespondenterne Ulla Terkelsen og Uffe Dreesen.


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button