Streamingnyt

Massiv vækst på Dplay og rekordstore seertal

Med formater som ’Ex on the Beach’, ’Beauty Bosserne’, ’Remee og Mathilde’ og sport i verdensklasse slår antallet af abonnenter på Dplay alle rekorder. En stigning på ikke mindre end 137 procent er det blevet til siden 1. januar. Samtidig fortsætter succesen også lineært, hvor Kanal 5 fik sin bedste august nogensinde. Fremgangen tilskrives især Discoverys store fokus på danskproduceret indhold, der i dette efterår er opjusteret med 76 procent flere timer sammenlignet med sidste efterår.

Når Discovery oplever så stor succes på streaming, skyldes det ikke mindst programmet ’Ex on the Beach’, der netop er gået ind i sin 3. sæson. Udviklingen glæder CEO i Discovery Networks Danmark, Christian Kemp:

”’Ex on the Beach’ har lige fra begyndelsen været en digital succeshistorie og fortsætter med at imponere. Da vi lancerede første sæson sidste efterår, oplevede vi allerede der en markant stigning af antallet af abonnenter på Dplay. Og den udvikling er fortsat lige siden. Oveni programmets selvstændige succes, kan vi også se, at der er kommet en øget trafik til alle vores andre programmer på Dplay. Så formater som ’Over Atlanten’, ’Gidseltagningen’, ’De Unge Mødre’, ’Remee & Mathilde’ og ’Beauty Bosserne’ har også oplevet en markant stigning i seningen,” siger Christian Kemp.

En anden markant årsag til stigningen i abonnenter skyldes et samarbejde mellem Boxer og Discovery, som blev annonceret tidligere i år. Aftalen betyder, at alle Boxers kunder har mulighed for at tilmelde sig Dplay gratis resten af 2019.

Flow og streaming går hånd i hånd
Discovery kan samtidig kontatere, at succesen på streaming ikke kannibaliserer seertallene lineært: August blev således den bedste august i Kanal 5s historie, og hen over sommeren blev kanalen den næststørste kommercielle TV-kanal i Danmark.

Den store succes på skyldes i høj grad den øgede investering i antallet af danskproduceret indhold, hvor programmer som ’All Together Now’, ’5. gear’, ’Politijagt’ og ’Fanget på politiets kamera’ trækker godt op i seertallene:

”Kanal 5 tog hul på en strategisk rejse for et par år siden med ambitionen om, at blive en af danskernes foretrukne hovedkanaler. Den position arbejder vi hele tiden på at bygge op: I 2019 har vi investeret massivt og er gået ind i helt nye timeslots, og producerer bare i dette efterår 76 procent flere timers dansk indhold sammenlignet med sidste efterår. Det gør os attraktive over for seerne på både flow og streaming, og mange af programmerne lykkes med at trække forskellige målgrupper ind på de to platforme. Som eksempel har et program som ’Ex on the beach’ fat i den helt unge målgruppe på Dplay, mens der på Kanal 4 er en fast seerskare hos seerne over 40 år.” uddyber Christian Kemp.

Den udvikling viste sig allerede hen over sommeren og i august: I august var Kanal 5 hele 2,1 procentpoint større end den tredjestørste, kommercielle TV-kanal, mens den var 0,7 procentpoint større hen over sommeren. Det er den 4. bedste måned nogensinde for Kanal 5.

Kilde: Discovery Networks presse

I samme kategori

Back to top button