TV-Nyt

Masser af danske serier i 2015

arvingerne badehotellet seertalEr du til danske tv-serier, så byder både DR og TV 2 på godt nyt i det nye år.

Arvingerne sæson 2

Allerede 1. januar har DR premiere på sæson 2 af Arvingerne.

Se det første af syv nye afsnit 1. januar klokken 20.00 på DR1. Lige som første sæson, udspiller anden sæson sig omkring herregården, Grønnegaard, på Sydfyn. Signe arvede gården fra sin ‘rigtige’ mor, kunstneren Veronika Grønnegaard, men hendes nyerhvervede søskende, Gro, Frederik og Emil er stadig stærkt knyttet til gården, hvilket ikke er nemt.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Badehotellet sæson 2

Badehotellet er tilbage med en ny sæson på TV 2 fra mandag den 12. januar.

Vi er nået til sommeren 1929. Stamgæsterne fra København er tilbage på Andersens Badehotel ved Vesterhavet parat til at lade sig forkæle af de søde, lokale stuepiger og den udsøgte mad fra fru Andersens køkken. Grosserer Madsens datter Amanda er også på vej efter en udenlandsrejse, arrangeret af forældrene for at få hende væk fra en uheldig romantisk forbindelse. Stuepigen Fie ser frem til Amandas ankomst med blandede følelser. Grosserer-datteren er den eneste, der kan hjælpe Fies kæreste, Morten fri af den anklage, der har holdt ham på flugt et år. Men vil hun? Og så flytter to unge mænd ind på hotellet belæsset med rejsegrammofon og jazzplader på jagt efter eventyr.

Sjit Happens sæson 3

Ungdomsserien Sjit Happens kører videre på Zulu i 2015 med sæson 3. Ane vender hjem fra New York til drengene.

Sæson 3 har premiere den 2. februar

The Team

The Team’ lyder ikke dansk og det er den egentlig heller ikke, men selvom serien er international, er der et tydeligt dansk islæt. Seriens hovedproducer Peter Nadermann fra Tyskland har eksempelvis været involveret i både ’Forbrydelsen’ og ’Broen’, og der er også tilknyttet både danske klippere, fotografer og castere. Serien er sågar skrevet af et ægtepar, som faste seere af DRs søndagsdramaer efterhånden kender ret godt.

”Serien er skrevet af Mai Brostrøm og Peter Thorsboe, som vi jo har arbejdet en del sammen med tidligere. De har blandt andet skrevet ’Rejseholdet’ og ’Ørnen’ til os. Og Lars Mikkelsen spiller en af de tre hovedroller, så selvom det er en europæisk serie, må man sige, at der er meget dansk i den,” siger Piv Bernth.

’The Team’ handler om et internationalt politisamarbejde; nærmere bestemt et team bestående af danske Harald, tyske Jackie og belgiske Alicia, som bliver sammensat for at efterforske en række mord på prostituerede flere steder i Europa.

Kommer på DR1 fra 22. februar 2015.

Rita sæson 3

Serien Rita har været populær både blandt anmeldere og seere. Mille Dinesen er klar til endnu en omgang i rollen som folkeskolelæren Rita fra 16. marts på TV 2.

Hjørdis sæson 1

Karakteren Hjørdis fra TV 2 serien får sin egen lille familieserie i 2015. Det bliver i samme stil og univers som ‘Rita’, men den bliver bredt over i en mere familieagtig retning med en stærkere børnevinkel, oplyser dramachef i TV 2 Katrine Vogelsang.

Hjørdis serien får fire afsnit og sendes til foråret.

Norskov

Til efteråret kan danskerne glæde sig til et helt nyt politidrama, ‘Norskov’, der udspiller sig i en industriby i det nordlige Danmark langt fra København. Serien følger politimanden Tom Noack (Thomas Levin), der vender hjem til den by, han voksede op i og forlod for snart 20 år siden. Her tvinges han hurtigt tilbage i gamle relationer, og da han involveres i en narkoefterforskning, der kommer ganske tæt på hans gamle venner og familie, må han tage stilling til, hvad hans opgave og ansvar i virkeligheden er. ‘Norskov’, som optages i Frederikshavn, handler om at blive voksen og tage ansvar. En serie om sammenhæng og tilhørsforhold. En serie, der beskæftiger sig med, hvad den enkelte kan gøre for fællesskabet, og hvad fælleskabet kan gøre for den enkelte.

På TV 2 til efteråret.

Lykken er

I forbindelse med kampagnen Knæk Cancer er TV 2 i samarbejde med Zentropa i gang med at udvikle en miniserie, der har kræft som omdrejningspunkt. ‘Lykken er’ handler om en kvindes vej gennem en kræftsygdom og den betydning, det har for hendes nærmeste på godt og ondt. Manuskriptet skrives af Peter Asmussen.
Forventet premiere i efteråret 2015 på TV 2.

Juleønsket – TV 2 julekalender 2015

I 2015 er det 25 år siden, den første TV 2-julekalender blev vist, og i den lange tra-dition skriver ’Juleønsket’ sig nu ind som et nyt bud i genren. ’Juleønsket’ er en moderne nutidsfortælling, der handler om Julie på 12 år, som ønsker at holde juleaften med hele sin familie. Men begge hendes forældre skal arbejde 24. december. Julies ønske om at holde jul med HELE sin familie bliver hørt af engle, og den unge, rebelske engleaspirant Rafi får til opgave at opfylde Julies ønske. På jorden får Rafi hurtigt følgeskab af flere engle, der er på en hemmelig mission for at bekæmpe en dæmon. I løbet af december hvirvles Julie og Rafi ind i et stort eventyr om en dyb familiehemmelighed, engle, dæmoner og kampen mellem det gode og det onde.

Bedraget

Bedraget er en ny DR serie der dog først får premiere janaur 2016, men du får lige lidt info om den alligevel her.

‘Bedraget’ er en dramaserie på 10 afsnit med Jeppe Gjervig Gram som hovedforfatter. Jeppe Gjervig Gram har tidligere været medforfatter på alle sæsoner af ‘Borgen’ og sætter nu sit eget hold med forfatterne Anders August og Jannik Tai Mosholt.

Per Fly er konceptuerende instruktør, og hovedrollerne bliver spillet af Thomas Bo Larsen, Nikolaj Lie Kaas, Esben Smed og Natalie Madueño. I birollerne ses blandt andre Thomas Hwan, Waage Sandø, Line Kruse, Lars Simonsen, Henrik Noël Olesen og Stine Stengade. Serien produceres af Anders Toft Andersen i DR Fiktion.

‘Bedraget’ handler om økonomisk kriminalitet. Om hvad der sker med mennesker, når grådighed og ambitioner korrumperer. Serien lukker seerne ind i de økonomiske forbrydelsers komplekse verden. I bankerne, på børsen og i bestyrelseslokalerne. Det er historien om spekulanter, plattenslagere og erhvervsfyrster og om de forbrydelser, de begår i jagten på rigdom.

Kommer søndage i januar 2016.

Listen her er ikke nødvendigvis fuldstændig, men dem vi lige har info omkring pt. Mulighed er også serien Hånd i Hånd med Cristian Fuhlendorff, Ditte Ylva Olsen, men beslutning om denne tages først senere i 2015. Også Tomgang på TV 2 Zulu kunne måske vende tilbage med en sæson 3.

I samme kategori

Back to top button