Branche-Nyt

Mange tjekkede Pricerunner ved midnat – men nu er tilbuddene hele ugen

Endelig blev det Black Friday. Men har dagen stadig den samme særlige status som tidligere år? Vurderingen fra Klarna-ejede PriceRunner er, at årets største udsalg i år har været stort og eftertragtet blandt forbrugerne, men Black Friday som koncept er ved at forsvinde. Det peger PriceRunners forbrugeranalytiker Katrine Barslev på på baggrund af en omfattende undersøgelse af 34.000 varer og en analyse af udviklingen.

“Det giver ikke længere mening at tale om Black Friday som en ekstraordinær dag. Vi har i år set rigtig mange tilbud hele ugen, og der var ikke mange ekstraordinære tilbud i dag. Black Friday har på en måde mistet sin magi, men til glæde for forbrugerne er udsalget i stedet blevet til Black Week. Det er positivt, fordi det giver mulighed for at tage den med ro og sprede sine indkøb ud i ro og mag,” siger forbrugeranalytiker Katrine Barslev og tilføjer: “Vi vil også se udsalget fortsætte ind i weekenden.”

Mange klar ved midnat
Black Friday er traditionelt set en dag med helt særlige tilbud, hvor mange bliver sat til salg, når klokken slår midnat natten til fredag. Danskerne var klar i nat, og PriceRunner oplevede en trafikstigning på 100%, en fordobling af antal besøg mellem 23.50 og 00.10 i nat. Danskerne lå i de digitale soveposer klar til at fange de bedste tilbud.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Tilbuddene var dog ikke så meget anderledes end de har været hele ugen, for med Black Weeks indtog har butikkerne spredt de gode tilbud ud.

PriceRunner har siden august fulgt priserne på 34.000 varer for at kunne give en analyse af hvor store og massive årets tilbud er. Der har været store tilbud på et bredt udsnit af varer, og der er især mange gode tilbud inden for især legetøj, elektronik og køkkenting og ting til hjemmet. I gennemsnit har priserne været sat ned med hele 21%, forklarer forbrugeranalytiker hos PriceRunner, Katrine Barslev.

“Fredagens salg er blevet påvirket, fordi rigtig mange butikker har valgt at sprede udsalget ud over hele ugen. Om de så har fået en større indtjening samlet set, det må vi se, når alt er talt op efter weekenden,” siger Katrine Barslev.

De mest populære kategorier kl 00.01 hos PriceRunner

1. Legetøj

2. Høretelefoner

3. Mobiltelefoner

4. TV

5. Spillekonsoller

6. Skærme

7. Wearables

8. Parfumer

9. Lamper

10. Frituregryder

De mest populære varer kl. 00.01 hos PriceRunner

1. Sony PlayStation 5

2. Apple AirPods Pro (2nd generation 2023)

3. Foodi AF300 airfryer

4. PS5 Dualsense trådløs controller

5. Foodi Max AF400 airfryer

6. Apple iPad 10.2″ 64GB 2021

7. Apple iPhone 15 128GB

8. Apple AirPods (2nd generation 2019)

9. Apple MacBook Air (2022)

10. Apple iPhone 14 128GB

Kilde: Pricerunner presse

I samme kategori

Back to top button