TV-Nyt

Magnussen trækker flere seere til Formel 1

Formel 1 på TVDer er i denne Formel 1-sæson kørt 16 af sæsonens 19 Grand Prix’er – og seertallene afslører med al tydelighed, at danskerne elsker at følge den danske Formel 1-kører på TV3+ og TV3 Sport. Og det uanset om det er tale om træninger, kvalifikationer eller selve GP’et.

TV3-kanalernes dækning af Formel 1 har således oplevet mere end en fordobling af seertallene til både Grand Prix’er – og ikke mindst den redaktionelle dækning ved Peter Palshøj og Nicolas Kiesa i Formel 1-studiet. I denne sæson har de redaktionelle op- og nedtakter således haft højere seertal end flere af GP’erne havde i sidste F1-sæson.

Gallups TV-meter tal afslører med al tydelighed, at optakterne til Grand Prix’erne steget med godt 70 procent – og det på trods af, at TV3+ har øget sendetiden 60 til 90 minutter. Den kommercielle share (i målgruppen 15-49 år) på grand prix’erne er steget fra godt 17 % til godt 37 %.

I 2013-sæsonens – uden Kevin Magnussen – første 16 GP’er var det gennemsnitlige seertal på 84.000 seere pr. GP. I denne sæson er de første 16 GP’ere i gennemsnit fulgt af 200.000 seere. Topscoren i 2013 var det canadiske GP med 138.000 seere. I denne sæson er den foreløbige topscorer Bahrains GP med 330.000 seere i snit.

”Vi er utrolig glade på Kevin Magnussens vegne over den succes, han har på Formel 1-banerne i denne første sæson. Og det er absolut ingen hemmelighed, at vi pt. krydser fingre for, at Kevin Magnussen snart får sat sin signatur på en kontraktforlængelse, så danskerne også i næste sæson kan følge den unge Formel 1-kører. Og så kan man jo håbe på, at han næste sæson får følgeskab af endnu en dansker i Formel 1 i form af Marco Sørensen fra GP2-feltet, da det er tydeligt, at en dansk kører i den grad trækker seerne til Formel 1 på TV3-kanalerne. Det understreges ikke kun af seertallene på GP’erne,. men også at vores redaktionelle dækning har oplevet en forrygende stigning i seertallene,” siger TV3 Sports chef Peter Nørrelund.

Kilde: TV3 Nyt

I samme kategori

Back to top button