TV-Nyt

Maden flytter ind

- ny programserie på DR1 udfordrer familiers holdning til at spise kød

Maden flytter ind’ er en programserie, der handler om vores forhold til og viden om de dyr, vi spiser i Danmark. Fire familier kommer helt tæt på deres aftensmad, når nogle af de dyr, der allerede er i fødekæden, flytter ind i deres have.

Hver familie får enten to lam, to smågrise, to kalve eller to kyllinger, som familierne skal passe i en periode på cirka tre uger. Her skal familien blive klogere på, hvordan dyrene lever, før de lander i køledisken – og hvilken betydning dyrene har for vores miljø og sundhed.

Undervejs besøger de relevante landbrug, slagterier og får besøg af relevante eksperter, der kan gøre dem klogere på dyrene og vores mad. Til sidst skal familien træffe et valg: enten stoppe med at spise kød og lade dyrene leve, eller fortsætte med at spise kød og sende dyrene tilbage i fødekæden til slagtning, for så efterfølgende selv skulle tilberede og spise dem.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Spisning og opdræt af kød har længe været debatteret i Danmark, og DR ønsker med denne programserie at behandle de både svære, dilemmafyldte og debatskabende emner og formidle disse til publikum på en let og forståelig måde. Dyrene, som er med i serien, er dyr, vi spiser i Danmark, og serien har til hensigt at informere og uddanne både de fire medvirkende familier og seerne og hjælpe dem med at blive klogere på forbrugerkødmarkedet og de kødprodukter, man kan købe i supermarkederne her i Danmark.

De fire familier, som medvirker, har alle meldt sig, fordi de var nysgerrige på at blive klogere på, hvor kødet kommer fra og samtidig udfordre deres holdning til at spise kød. Familierne var forud for optagelserne fuldt ud klar over den beslutning, de skulle tage til sidst og var alle tilfredse med beslutningen.

Maden flytter ind
Maden flytter ind
Kilde: DR

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button