Branche-Nyt

Målrettede reklamer fokusområde for TV 2

På TV 2s årlige Media Talk, der blev afholdt onsdag 22. november i København, var Addressable TV et af de store temaer. Salgsdirektør Peter Olafsson og chefen for TV 2s kommercielle produktudvikling, Christian Godske, præsenterede TV 2s nye produkter, der sammen med det danske kvalitetsindhold er TV 2s vigtigste våben i forhold til den globale konkurrence.

– Der er grundlæggende tre ting, vi kigger efter, når vi udvikler nye kommercielle produkter på TV 2: Kan det tilføre ekstra værdi til annoncørernes kampagner? Kan det imødekomme aktuelle og fremtidige behov og krav i markedet – fx i forhold til at målrette og databerige? Og kan det holde den høje kvalitet og krav til dokumentation, som både vi selv kræver, og som markedet forventer fra TV 2s side, sagde Peter Olafsson og fortsatte:

– Her er Addressable TV et glimrende eksempel på et initiativ, der lever op til alle kravene. Addressable TV er samtidig andet og mere end bare et nyt produkt i rækken. Det er et forretningsområde, som skal bygge bro mellem vores traditionelle tv-forretning og vores mange digitale aktiviteter. Vi vil simpelthen kombinere – eller forbinde hvis man skal blive i broterminologien – det bedste fra de to verdener, sagde Peter Olafsson.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

100 %-klubben
Ifølge Christian Godske har det desuden være et ufravigeligt krav fra TV 2s side, at Addressable TV-produktet har samme høje kvalitet som tv-reklame-produktet, og her kunne Godske løfte sløret for, at TV 2s nye produkt er kommet med i det, der betegnes som ’100 %-klubben’.

– Med det nye produkt placeres annoncørens reklame kun omkring TV 2s platforme og kvalitetsindhold, som vi kan stå inde for. Derudover ses reklamerne til ende – i fuld skærm og af rigtige mennesker, fuldt dokumenteret naturligvis. Summen af dette betyder, at TV 2 kan tilbyde et annonceprodukt, der kvalitetsmæssigt ligger langt over sammenlignelige produkter i markedet. Men det, der virkelig gør produktet unikt, er dog kombinationen af ovenstående kvalitet, som man kender den fra TV 2 i dag – og så det, at vi nu kan arbejde med data til berigelse af produktet, sagde Christian Godske.

På Media Talk 2018 slog Peter Olafsson og Christian Godske fast, at Addressable TV-produktet både bliver mindst lige så veldokumenteret som det klassiske tv-produkt, at det giver mulighed for indkøb af helt nye målgrupper, samt at det udbydes til en skarp pris, der i høj grad er konkurrencedygtig i forhold til de globale konkurrenter.

Danmarks største second screen-app
Christian Godske gav desuden en status på nogle af de øvrige kommercielle tiltag, der skal være med til at drive væksten i TV 2s digitale forretning – herunder ReklameBingo, der nærmer sig 200.000 downloads, og dermed er Danmarks største second screen-app.

– Her har vi også at gøre med et produkt, hvor vi kobler de digitale muligheder sammen med det stærke tv-produkt. Alt tyder på, at produktet virker efter hensigten og beviseligt øger opmærksomheden på – og dermed også effekten af – annoncørernes tv-reklamer. I en analyse, vi fik foretaget af ReklameBingo, ser vi et løft på 235 procent i såkaldt ’hjulpen reklameerindring’, og dem, der spiller ReklameBingo, fortæller desuden, at ReklameBingo har gjort det sjovere at se reklamer på TV 2, sagde Christian Godske og fortsatte:

– Vi kommer til at videreudvikle ReklameBingo i 2018 bl.a. med en feature, hvor brugeren kan tilkendegive sin interesse for en given annoncør. Brugeren kan desuden rate en bestemt reklame, han eller hun har set, inkl. et decideret surveymodul, hvor man som annoncør kan få en tilbagemelding fra det, der i praksis måske er Danmarks største tv-reklame-panel, sagde Christian Godske.

Aktivt annoncørtilvalg i nyt permissionprodukt
Christian Godske præsenterede også de nye muligheder, TV 2 giver annoncørerne med lanceringen af permission-produktet MinReklame, der tilbyder brugerne et reklamefrit univers på TV 2s gratis digitale platforme, mod at brugeren modtager nyhedsbreve fra mindst to af TV 2s annoncører.

– Her giver vi annoncørerne mulighed for at komme i dialog med en målgruppe, der i stor grad fravælger den traditionelle bannerreklame, eller måske endda har en adblocker installeret. Kvaliteten af produktet og de leads, vi giver videre til annoncørerne, er meget høj, fordi brugeren har foretaget et aktivt og velinformeret tilvalg om at komme i dialog med de pågældende annoncører. Det har en meget høj værdi for TV 2s kunder, så også der ser vi et stort vækstpotentiale, sagde Christian Godske.

Kilde: TV 2

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button