TV-Nyt

Licensen afskaffes og DR beskæres med 20%

DR licensen er snart en saga blot, Regeringen og Dansk Folkeparti er nået til enighed om en ny aftale, hvor DR finansieres over skatten via et lavere personfradrag.

DR skal fokusere mere på kerneopgaverne og dermed på den grundlæggende public service, oplyser parterne i aftalen. Derfor reduceres DR’s tilskud med 20 procent over de kommende fem år. DR modtager hvert år 3,7 milliarder kroner gennem licensen. Dermed vil en besparelse på 20 procent være 740 millioner kroner.

Jeg er stolt af at være den finansminister, der fik afskaffet licensen, det er en medieskat, der hører fortiden til. Og så er jeg meget tilfreds med, at vi får slanket DR, ikke dramatisk, men fornuftigt”, siger finansminister Kristian Jensen.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

”Jeg er glad for, at vi nu endelig får lagt licensen i graven – det har jeg arbejdet for gennem mange år. Med aftalen får vi et mere fokuseret DR, som skal gentænke sig selv som kulturinstitution. DR skal ikke længere være en bred mastodont, men et smalt fyrtårn. Om kort tid vil regeringen følge op og præsentere et samlet mediepolitisk udspil. Det glæder jeg mig til”, siger kulturminister Mette Bock.

”Det er en rigtig god aftale. Jeg er meget tilfreds med, at vi fastholder et DR, der samler befolkningen med en public service-platform med indhold af høj kvalitet – også i fremtiden. Aftalen indebærer samtidig en skattelettelse. Det er jeg naturligvis glad for, da det er vores opgave at gøre livet lettere for danskerne”, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Regeringen vil snarest fremlægge sit udspil til forhandlinger om en ny mediepolitisk aftale fra 2019 og frem. Regeringen og Dansk Folkeparti har som det kan ses af ovenstående allerede aftalt, nogle af  forudsætningerne for det kommende medieforlig.


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button