Branche-Nyt

LG starter den globale lancering af OLED- og NanoCell-tv med ægte 8K-opløsning

I september påbegynder LG Electronics (LG) den globale lancering af verdens første OLED-tv med ægte* 8K-opløsning (OLED 88 Z9) samt virksomhedens 8K NanoCell-tv (75SM99). De første lande, som får disse nye modeller med ægte 8K, er Australien, Tyskland, Frankrig, Storbritannien og USA. LG, der er førende inden for 8K-teknologi, har den store fordel, at selskabets nye 8K tv-modeller overholder og overgår de hårde krav, der er stillet af International Committee for Display Metrology (ICDM) gennem Information Display Measurements Standard (IDMS). Kravene siger, at den angivne opløsning ikke kun er baseret på at opnå, eller overstige, et bestemt antal pixels, men også på at nabopixels kan skilles fra hinanden.

LGs 8K-modeller imponerer med fantastiske detaljer og levende farver, hvilket er endnu et bevis på virksomhedens verdensledende displayteknologi. LG SIGNATURE OLED 8K, som ikke kun er verdens første OLED med 8K-opløsning, men også den største til dato, giver ægte 8K Ultra HD-opløsning (7.680 x 4.320) gennem 33 millioner selvlysende pixels, hvilket er 16 gange mere end i et tv med Full HD-opløsning og fire gange mere end i et 4K UHD-tv. Modellen, der allerede har vundet iF Design Award og Red Dot Award i løbet af året, har et smagfuldt minimalistisk design med en, så godt som, rammeløs skærm og et integreret 80 Watt lydsystem.

LGs 75” 8K NanoCell-tv giver en fordybende oplevelse grundet dets 8K-billede med imponerende farve, kontrast og detaljer. Nano Color-teknologien filtrerer urenheder i billedet for at forbedre farvegengivelsen mens Nano Black, en avanceret Full Array Local Dimming Pro-teknologi, styrer baggrundsbelysningen for dybere sorthed og højere kontrast.

Begge modeller har effektiv 8K-opskalering samt forbedret støjreduktion, der er opdateret fra fire til seks trin. Dette giver et problemfrit 8K-billede, når der skaleres op fra 4K (3.840 x 2.160) eller Full HD (1.920 x 1.080). Grundlaget for opskaleringsteknologien og andre avancerede funktioner er LGs billedprocessor ? (Alpha) 9 Gen 2 8K. Det avancerede kredsløb forbedrer både billed- og lydkvalitet ved hjælp af Deep Learning-teknologi og adgang til en udtømmende database med indhold, der giver det mulighed for at genkende indholdets kvalitet og optimere det. Den indbyggede ?9 Gen 2 8K-processor analyserer desuden lyset i miljøet for altid at opnå perfekt lysstyrke.

Begge modeller har fantastisk lyd, der supplerer deres billedgengivelse for yderligere at forbedre seeroplevelsen. En intelligent algoritme blander to-kanals lyd til virtuel 5:1-surround sound, hvilket giver et tredimensionelt lydbillede og yderligere liv til film, musik eller sportsbegivenheder.

For at give seerne den bedst mulige seeroplevelse, har både LG 8K OLED og 8K NanoCell modellerne Cinema HDR, som understøtter Dolby Vision og Advanced HDR fra Technicolor op til 4K og HLG samt HDR 10 op til 8K. Derudover har LG fremtidssikret sine 8K-tv’er ved at levere fire HDMI-forbindelser med understøttelse af version 2.1 af HDMI-specifikationen, som giver seerne mulighed for at nyde 8K-indhold med 60 billeder i sekundet. Modellerne er også kompatible med automatisk lav latenstilstand (ALLM), variabel opdateringsfrekvens (VRR) og forbedret lydreturkanal (eARC).

For at gøre det endnu mere bekvemmeligt understøtter både 88Z9- og 75SM99-modellerne Apple AirPlay 2 og HomeKit og vil være tilgængelige på over 140 markeder.

”De nye 8K tv-modeller viser, at LG er dybt engageret i at give forbrugerne adgang til ægte 8K, som det defineres af etablerede industristandarder for displayteknologi. LG 8K OLED- og NanoCell-tv’erne er ikke kun multi-pixel-tv, de har også alle vores absolut nyeste displayteknologier,” siger Brian Kwon, administrerende direktør for LGs Mobile Communications- och Home Entertainment.

*ICDM har defineret Contrast Modulation (CM), som nøjagtigt beskriver, om pixels kan adskilles fra hinanden. For at en tv-skærm kan levere den opløsning, der er angivet med dens pixeltælling, skal dens minimum CM-værdi overstige 25 procent for billeder og 50 procent for tekst. Et 8K-tv med en CM-værdi, der er lavere end disse grænser, leverer ikke ægte 8K-opløsning, selvom det ville have det rigtige antal pixels (7.680 X 4.320 pixels). I test udført i henhold til disse branchestandarder modtog både LG SIGNATURE OLED 8K og LG 8K NanoCell TV CM-værdier i 90% -intervallet, hvilket sikrer, at seerne faktisk kan opleve alle de yderligere detaljer om 8K-indholdet, når de ses på deres LG 8K-tv-apparater.

LG 8K NancoCell-tv (Model 75SM99)

ill9prkhgmuwtcohdd4e

LG SIGNATURE OLED 8K-tv (Model 88Z9)

jmw28by1tmndupq1motf

Kilde: LG Presse

I samme kategori

Back to top button