TV produktnytUdstyr

LG satser på 8K og AI-processor på 2020 TV

Til CES 2020 i næste uge vil LG Electronics (LG) fremvise sin udvidede serie 8K-tv. Nyhederne inkluderer i alt otte nye modeller, der omfatter størrelser på både 65’’ og 77’’ udover de foregående 75’’ og 88’’.

LG Nanocell 2020 8K TV2020-produktfamilien inkluderer LG SIGNATURE OLED 8K-tv (OLED ZX på 77’’ og 88’’) samt de avancerede LG NanoCell-modeller Nano99, Nano97 og Nano95, som alle er tilgængelige i 65’’ eller 75’’.

En anden nyhed er, at LG lancerer OLED-tv i en helt ny størrelse, LG OLED48CX på 48’’. Modellen er en del af CX-serien, som også fås i størrelserne 55’’, 65’’ og 77’’. Med en størrelse på 48’’ og over otte millioner pixels har OLED48CX den samme pixeltæthed som et 8K-tv på 96’’, hvilket giver et fantastisk skarpt billede. Derudover lanceres LGs BX-serie i størrelserne 55’’, 65’’ og 77’’.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

LGs nye GX Gallery-serie har en elegant og supertynd formfaktor, hvor 65’’-modellen kun er 20 mm dyb. Sammen med et særligt udviklet vægbeslag kan modellerne i Gallery-serien, der fås i størrelserne 55’’, 65’’ og 77’’, monteres direkte mod væggen, hvilket gør disse OLED-tv’er til rene kunstværk. Med sit elegante og innovative design kommer GX-familien med i gruppen af nogle af markedets mest futuristiske og elegante tv-modeller sammen med LG OLED WX (wallpaper) og LG SIGNATURE OLED R.

LG lover fremtidssikring

LGs 8K-modeller leverer ikke kun ægte 8K, men er også fremtidssikrede, så forbrugerne kan være sikre på, at de kan nyde en ægte 8K-oplevelse på flere måder. De nye modeller kan afspille 8K-indhold fra forskellige kilder via HDMI eller USB takket være support til HEVC, VP9 og AV1, hvor sidstnævnte har bred support blandt indholdsudbydere som YouTube. LGs nye modeller understøtter streaming af 8K-indhold med 60 billeder per sekund (FPS) og er blevet certificeret til at levere 8K 60P via HDMI.

Ny AI-processor

De nye 8K-modeller har markant opgraderet ydeevne takket være den nye ? (Alpha) 9 Gen 3 AI-processor. Ved at drage fordel af deep learning-teknologi kan 2020-modellerne give optimeret billed- og lydkvalitet til alle typer indhold via AI-baseret 8K-opskalering. Ved at analysere indholdet og behandle det med fire-trins støjreduktion (Quad Step Noise Reduction) og frekvensbaseret forbedring af skarphed forbedres indholdet i lavere opløsninger til næsten perfekt 8K.

Den nye billedprocessor AI Picture Pro-funktion kan registrere ansigter og tekst, der vises og finjustere gengivelse for mere naturlige hudfarver, bedre gengivelse af ansigtsfunktioner og tekst, der er lettere at læse. Desuden kan den via funktionen Auto Genre Selection genkende typen af indhold, der afspilles og automatisk vælge de korrekte billedindstillinger, så seerne altid får det bedst mulige billede. Understøttede billedtilstande er film, sport, standard og animation.

Brugere kan overvåge og kontrollere kompatible IoT-enheder direkte fra tv’ets startskærm. Derudover kan brugerne nemt styre tilsluttede enheder direkte med stemmen. ThinQ stemmegenkendelse er integreret i alle LG 8K-tv’er og er tilgængelig i 144 lande.

De nye modeller er baseret på LGs anerkendte webOS-operativsystem, der understøtter Apple AirPlay 2 og HomeKit samt både Google Assistant og Alexa.

Bedre lyd

Lyden i 2020-modellerne er ifølge LG’s pressemeddelelse også forbedret. LGs AI Sound Pro-funktion analyserer og klassificerer lyden fra fem forskellige kategorier for at opnå mere klar tale og en mere nuanceret baggrundslyd. Lydkategorierne er musik, film, sport, drama og nyheder. Tale isoleres og forstærkes, hvilket gør det lettere for seerne at følge med i dialogen. Baggrundslyd blandes op til virtuel 5:1-surround sound, hvilket yderligere forstærker følelsen af at være i centrum af begivenhederne.

”LG er meget engageret i at give forbrugerne en unik seeroplevelse. Med LG 8K OLED- og NanoCell-tv ved kunderne, at de har fremtidssikre produkter, der leverer fantastisk billedkvalitet uanset format,” siger Park Hyoung-sei, administrerende direktør for LG Home Entertainment Company.

Kilde: LG presse

I samme kategori

Back to top button