TV produktnyt

LG præsenterer 2022 TV modeller

LG Electronics har præsentere sit nye 2022 sortiment af TV-modeller med de nye OLED-produkter som spydspidserne.

De nye modeller inkluderer forbedringer af brugeroplevelsen ved hjælp af blandt andet en forbedret webOS-software med flere smarte funktioner og tjenester, samt med forbedrede funktioner for indstillinger af billedet på LG’s TV.

Nye 2022 LG OLED TV

LG 2022 OLED evo G2
LG 2022 OLED evo G2

LG’s nye serier G2 og C2 bygger på virksomhedens seneste OLED-paneler, OLED evo, som har en højere lysstyrke end tidligere. Dermed får den billigere C model serie altså det mere lysstærke panel i 2022. Derudover introduceres en ny generation af processorer til billedkvaliteten i form af LG α (Alpha) 9 Gen 5. α (Alpha) 9 Gen 5 AI Processor er tilgængelig i følgende modeller: OLED Z2, OLED G2, OLED C2, QNED Mini LED QNED99, QNED Mini LED QNED95.

Ved hjælp af maskin-indlæring forbedres skaleringen og billeddybden – samtidig med at lydbearbejdningen også forbedres. Det gør den med funktionen LG AI Sound Pro, som tillader TV’ets indbyggede højtalere at producere et virtuelt 7.1.2-surroundsound.

Disse processorer og teknikken Brightness Boosters™ forbedrede afkøling samt mere avancerede algoritmer i G2-serien resulterer i den mest lysstærke model hidtil, lover LG.

Udover forbedringerne som relaterer sig til billedkvaliteten indeholder G-serien i 2022 også flere størrelser på LG’s TV. Et 83-tommer og verdens første OLED-TV på hele 97 tommer. Disse modeller komplementerer de eksisterende størrelser på 55, 65 og 77 tommer, og G2-serien tilbyder ligesom tidligere muligheden for at vægmontere modellerne helt fladt. Søskendeserien C2 tilbyder endnu flere størrelser i 2022-modellerne, da verdens første OLED-TV på 42 tommer er seriens store nyhed. Med den nye størrelse er sigtet indstillet til gaming på PC og konsoller. Øvrige nyheder i C2-serien inkluderer et mere snævert design med endnu tyndere rammer end tidligere. De øvrige størrelser i C2-serien er 48, 55, 65, 77 og 83 tommer.

LG offentliggører først priser senere.

Forbedret Smart TV platform
LG’s Smart TV-platform bygger videre på webOS 22, som gennem funktioner som personlige profiler gør det enkelt at bruge TV’et, når man skal følge sit favorithold, tilpasse sine streamingtjenester og få skæddersyede anbefalinger baseret på historik. Skiftet mellem forskellige profiler sker simpelt i TV’ets menuer eller på en smartphone med NFC Magic Tap.

NFC Magic Tap kan også anvendes til at spejle billedet på mobile enheder. Spejlingen kan også ske mellem flere TV i hjemmet gennem Room to Room Share, hvor to LG-TV direkte kommunikerer med hinanden over det samme trådløse netværk. En anden nyhed er Always Ready, som forvandler TV’et til en mediecentral, når det ikke bruges. Den nye indstilling inkluderer muligheder for visning af digital kunst, klokkeslæt og afspilning af musik.

Også ThinQ AI er forbedret i 2022-modellen. Udover stemmestyring og fuld kompatibilitet med andre ThinQ-enheder støtter ThinQ AI nu også Matter – en ny industristandard for sikker og sømløs kommunikation for smarte hjem. Den nye støtte betyder, at brugere af Matter kan styre sine hjem med LG’s nye TV-modeller.

Enestående billedkvalitet
Billedkvalitet har altid været en paradedisciplin for LG OLED TV, og det gælder stadig for 2022-modellernes skærmpaneler. På året nye modeller er der 100% color fidelity og color volume, som fastsættes og certificeres i uafhængige tests hos certificeringsorganet Intertek. Det indebærer, at de nye modeller viser farver, som matcher materialet som skal fremkaldes, uanset hvor mørkt eller lyst billedet er. 8 Øvrige certificeringer som LG OLED TV har modtaget, gælder flimmer (flicker-free). Både TÜV Rheinland og Underwriters Laboratories har også bedømt, at alle de nye modeller er refleksfrie. Også panelernes evne til at filtrere blåt lys er blevet godkendt af TÜV Rheinlands low blue light-certificering.

LG har fortsat fokus på gaming-ydeevne
LG OLED har i flere år haft fremgang hvad angår gaming, og modellerne for 2022 er ingen undtagelse. Med en responstid på 1 millisekund, minimal input-lag og op til fire HDMI-porte, med støtte fra et flertal af HDMI 2.1-funktioner, er forudsætningerne bedre end nogensinde. Indbygget støtte til streamingtjenester for spil ligesom NVIDIA GeForce NOW og Google Stadia indebærer, at det eneste som behøves, er en kompatibel fjernbetjening.

Det nye i 2022 er også spilspecifikke profiler i TV-modellernes Game Optimizer-menu. Her tilbydes hurtig adgang til den nye Dark Room-tilstand, som tilpasser lysstyrken i mørke rum. Indstillinger for G-SYNC® Compatible, FreeSync™ Premium samt variabel opdateringsfrekvens (VRR) kan hurtigt findes i samme menu. Også en Sports-tilstand med optimering for førstepersonsspil i højt tempo, RPG og RTS er blevet udviklet og inkluderet.

LG QNED MINI LED

LG fortsætter med at udvikle TV bygget på LCD-paneler, hvor QNED-serien udvides for 2022. Med LG’s proprietærer Quantum Dot NanoCell-teknik leveres farvegengivelsen med 100% farvevolumen. Foruden korrekte farver i både de mørkeste og lyseste scener tilbyder LG QNED Mini LED TV en høj kontrast med hjælp fra Precision Dimming Technology. QNED90-serien og opad er certificerede til 100% konsekvent farve-gengivning, hvilket giver samme resultat ved hver afspilning – selv fra forskellige vinkler.

INTERAKTIVE OPLEVELSER

Med de nye 2022-modeller omdefinerer LG TV’ets rolle i hjemmet ved hjælp af nye tjenester.

LIVENow – Appen LIVENow tilbyder adgang til livekoncerter, forestillinger, sport og andre former for liveunderholdning, hvor seerne aktivt kan deltage i nye virtuelle oplevelser.

1M HomeDanceAktiverer brugeren i hjemmet og lader dem danse som K-pop-stjernerne. Med hjælp fra koreografi fra 1MILLION Dance Studio, et af de mest populære koreografstudier for K-Pop, tilbydes brugeren muligheden for at lære at danse som de koreanske stjerner – skridt for skridt. Den mindre talentfulde danser har også mulighed for at danse og lære til sine favoritklip.

LG Fitness – LG’s første trænings-app. LG Fitness hjælper brugerne til at finde træningsinspiration og træningsplaner – eller skabe sine egne ved at vælge mellem en lang række af aktiviteter. Eksempler på former for motion er HIIT, stretching og meditation – og fremskridt spores nemt i appen.

Kilde: LG presse

I samme kategori

Back to top button