TV-Nyt

Le Mans 2019 på TV og Streaming – Se alle tv-tider for løbet, kvalifikation og træning her

Det klassiske 24 timers race i Le Mans finder her i 2019 sted fra d. 15.-16. juni. I år bliver det traditionsrige 24-timers racerløb kørt for 87. gang.

Hvor sendes Le Mans 2019 på TV?

Samtlige 24 timer vises LIVE på Eurosport tv-kanalerne.

TV 2 sender også hovedparten af 24 timers løbet. Vært er Stine Bjerre Mortensen der har Casper Elgaard med i studiet. Kommentatorer på løbet er Ulrik Jönsson og Jens Winther Jr./Lars Fink og Jesper Carlsen.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

TV 2 sender Le Mans 2019 fra 14:00 lørdag med optakt og starten på løbet. Der er pause i TV 2’s dækning fra 17:55 – 18:25 og 19:00 – 20:55 lørdag aften. Søndag afbrydes der 12:00 – 12:15 for Nyhederne.

Hvor kan man streame Le Mans 2019?

Samtlige trænings- og kvalifikations-sessions vises LIVE på Eurosport Play tjenesten. Du kan også streame TV 2’s dækning på TV 2 Play.

Hvor afholdes Le Mans 2019?

Løbet køres på Circuit de la Sarthe, der er 13,626 kilometer lang og ligger i den franske by Le Mans. Der bliver sat rekord i år med 61 biler til start. Hver bil deles af tre kørere, så i alt deltager 183 kørere.

Le Mans 2019 er kulminationen på verdens første – og formentlig også – sidste Super-sæson nogensinde. Det er nemlig første gang nogensinde, at langdistance verdensmesterskabet for racersportsvogne (World Endurance Championship) inkluderer 24-timers Le Mans to gange og dette års løb er også VM-finale.

Toyota, er med deres TS050 Hybrid klart den stærkeste deltager i top-kategorien “LM P1”, men på grund af racerløbets længde, kan meget ske undervejs.

De danske Le Mans kører i 2019

Porsche fabrikskøreren Michael Christensen, som sidste år i Le Mans vandt klassen for de store GT-racerbiler, “LM GTE Pro”, er storfavorit og kandiderer til at vinde VM i klassen. Sammen med medkøreren, franskmanden Kevin Estre, har han en solid føring i VM-kampen.

De tidligere verdensmestre og Le Mans vindere, Marco Sørensen og Nicki Thiim, ligger sammenlagt på 7. pladsen i deres Aston Martin racer, og har stor mulighed for at avancere i mesterskabet i klassen, hvis de får et succesrigt Le Mans race.

I LM P2 klassen er der store forventninger til Anders Fjordbach og Dennis Andersen, der skal deltage i Le Mans for allerførste gang. Og så er den danske IT millionær og tidligere Le Mans vinder, David Heinemeier-Hansson påny tilbage i det klassiske race i en LM P2 racerbil.

Man kommer heller ikke uden om den danske Le Mans veteran, Jan Magnussen, der fire gange tidligere har vundet løbet for Corvette. Han kører normalt i USA og deltager ikke i VM, men han vil tælle blandt favoritterne i LG GTE Pro.

Danske Michelle Gatting får sin debut i Le Mans.  Her skal hun køre en Ferrari 488 GTE sammen med to kvindelige kolleger, Manuela Gostner fra Italien og Rahel Frey fra Schweiz.

Sådan starter danskerne i Le Mans

Tallet i parentes er bilens startplacering i feltet

LMP2-klassen:

  • Nr. 10 (18): Anders FjordbachDennis Andersen, Mathias Beche (High Class Racing)
  • Nr. 12 (20): David Heinemeier Hansson, Jordan King, Ricky Taylor (Jackie Chan DC Racing)

GTE Pro-klassen:

  • Nr. 1 (29): Nicki ThimMarco Sørensen, Darren Turner (Aston Martin Racing)
  • Nr. 3 (31): Jan Magnussen, Antonio Garcia, Mike Rockenfeller (Corvette Racing)
  • Nr. 7 (35): Michael Christensen, Kevin Estre, Laurens Vanthoor (Porsche GT Team)

GTE AM-klassen:

  • Nr. 15 (60): Manuela Gostner, Rahel Frey, Michelle Gatting (Kessel Racing)

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button