TV-Nyt

Klima i fokus på TV 2

Tre programmer sætter fokus på klimaet i de kommende dage på TV 2 blandt andet med en aften i klimaforskningens tegn på skibet Wallenberg og med en ny programserie, hvor Danmarks bedste klimaidé skal findes.

Få mere info herunder.

torsdag 28. april
Rejsen til isens indre' TV 2 Play
28 apr 2022
22:25

Rejsen til isens indre

TV 2
Dokumentar
Læs omtale

Torsdag 28. april viser TV 2 og TV 2 PLAY den danske dokumentarfilm 'Rejsen til isens indre'. Filmen, der er produceret af Hansen & Pedersen TV-Produktion, foregår på Grønlands indlandsis, hvor vi følger tre førende forskere på jagt efter, hvad isen kan fortælle om klimaet, vores fortid og mulige fremtid.

De skal blandt andet 180 meter ned i et af isens store smeltevandshuller. Det er længere ned, end noget menneske nogensinde har været før.

lørdag 30. april
Live fra Wallenberg TV 2 Play
30 apr 2022
19:50

Live fra Wallenberg

TV 2
Underholdning
Læs omtale

Lørdag 30. april klokken 19.50 sender TV 2 'Live fra Wallenberg', hvor Beha-familien – Mikkel, Marian, Emil, Alfred og Theis – inviterer os med ombord på deres skib Wallenberg, hvor de sammen med en række gæster vil forsøge at finde svar på, hvordan vi kan bevare vores smukke planet.

Familien har inden denne aften også været ude at se på nogle af de måske mulige løsninger, der allerede findes. Mikkel har blandt afprøvet et elfly, og Marian og Theis har besøgt verdens højeste vindmølle, der ligger i Thy. Det bliver en aften i klimaforskningens tegn, som også kan følges direkte på TV 2 PLAY.

tirsdag 3. maj
Min idé - vores mission TV 2 Play
3 maj 2022
20:40

Min idé – vores mission

TV 2
Underholdning
Læs omtale

Tirsdag 3. maj er der premiere på 'Min idé – vores mission' på TV 2 og TV 2 PLAY – en programserie på fem, hvor det gælder om at finde Danmarks bedste klimaidé. I de fire første programmer præsenterer otte danskere hver deres bud på en klimaidé.

I hvert program kommer deltagerne ind og pitcher deres idé foran et panel på fem dommere, der alle er kendte ansigter inden for iværksætteri, klimaaktivisme, kultur, fødevarer og tv. Fælles for dem er, at de brænder for klimasagen med forskellige indgange til, hvad der betyder mest i kampen for at redde vores jord. De fem er Tommy Ahlers, Selma de Montgomery, Anders Morgenthaler, Claus Meyer og Puk Elgård.

Dommerne siger ja eller nej til deltagernes idéer ud fra deres personlige vurdering og ekspertise og beslutter til sidst i hver af de fire første programmer, hvem der går videre til finalen. Den bedste idé fra hvert program går videre til finalen (program 5), hvor fire finalister dyster om at vinde 500.000 kroner til at give idéen luft under vingerne.

Inden finalen vil de fire finalister få hjælp til at kvalificere deres idé yderligere ved at sparre med nogle af de dygtigste eksperter inden for deres område. I finalen beslutter dommerne endeligt, hvem af de fire der har Danmarks bedste klimaidé.

I samme kategori

Back to top button