TV-Nyt

Klar til premieren på TV 2 Fri

TV 2 Fri ny TV 2 kanalDanmarks nye fritidskanal TV 2 Fri er klar til premieren søndag 5. maj, og kanalen åbner klokken 11.30 med den allerførste udgave af det daglige program ”Frihuset”, der sendes direkte fra den smukt beliggende ejendom ved Isefjorden. Her står de seks værter klar til at vise huset og de flotte omgivelser frem for første gang – og allerede på premieredagen får huset de første nye beboere.

”Frihuset” får også husdyr, og de første er to minigrise, der er avlet på Falster og særligt udvalgt til at bo i ”Frihuset”. Den indendørs svinesti er klar til minigrisene, og ”Frihuset”s Peter Rygaard og Thomas Uhrskov skal herefter i gang med at bygge den udendørs svinesti efter alle lovgivningens regler.

”Frihuset” har også fået andre beboere – nemlig skovskader i en af de nye redekasser ved ejendommen, og her kan livet i redekassen senere følges via webcam. ”Frihuset”s handyman Peter Rygaard skal ligeledes bygge en flagstang til ejendommen, og tv-værterne Michael Meyerheim og Bubber kommer på premieredagen på besøg og medbringer en gave fra TV 2 til ”Frihuset”: En træbåd – der dog trænger til at blive sat i stand, og som Peter Rygaard kommer til at arbejde på.

– Vi planter også et såkaldt værnetræ – en gammel tradition på landet, hvor træet skal beskytte mod ånder og være med til at give læ for regn og rusk. I vores tilfælde planter vi et kastanjetræ som Frihusets værnetræ, siger TV 2 Fri-redaktør, Micha Barken-Fuglede, og fortsætter:

– Der bliver knoklet med at færdiggøre Frihuset helt frem til søndag, og straks når tv-signalet tændes, går vi i gang med de mange aktiviteter, som skal foregå i og omkring ”Frihuset”. Vi glæder os så meget til at vise huset og de smukke omgivelser frem for seerne.

Træning af intelligente grise
TV 2 Fri-redaktøren har store forventninger til de to minigrises indflytning på gården. Minigrise er kendt for at være særdeles intelligente, og de vil gerne løse opgaver og lære kommandoer.

– Minigrisene kommer senere til at gå frit rundt under vores udsendelser, og vi får allerede mandag 6. maj besøg af en hundetræner, der vil give gode råd til at træne grise, og som skal hjælpe med, at vores hund og grisene kommer godt ud af det med hinanden, siger Micha Barken Fuglede.

På premieredagen, hvor ”Frihuset” har udvidet sin sendetid, får seerne også mulighed for at følge nogle af de stærke udenlandske dokumentarprogrammer, som sendes på TV 2 Fri. Det gælder f.eks. boligprogrammet ”Kirsties hjemmelavede hjem”, madprogrammet ”Rachel Khoos lille køkken i Paris” og de flotte, britiske bolig- og haveprogrammer ”Amazing Spaces” (dansk titel ”Små drømmeboliger”) og ”Gardener’s World” (dansk titel ”Havemagasinet”).

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button