Branche-Nyt

Kanaler hæver prisen

Betalings-tvSynes du det er dyrt nok at se tv i forvejen, så er der ikke gode nyheder i vente for snart stiger prisen endnu mere. En række kanaler varsler prisstigninger i 2011.

Nyhedskanalen TV 2 News hæver næste år prisen med 25 procent. SBS’ ’mandekanal’ 6'eren har fået Premier League som skal begrunde at kanalen bliver hele 43 procent dyrere, skriver Børsen.

De senere år er priserne på tv-kanalerne steget fem til ti gange mere end den generelle prisudvikling. Prisen på TV 3+ er som eksempel steget med 113 procent over de sidste 5 år.

Administrerende direktør i Viasat, Kim Poder, begrunder over for Børsen prisstigningerne med, at der er kommet flere danskproducerede programmer, ligesom det er blevet dyrere at købe rettigheder til Champions League.

Også TV 2 mener, at de højere priser hænger sammen med større investeringer i kanalerne.

”Det, vi har gjort på News og Charlie, der stiger i pris næste år, er, at viderudvikle kanalerne, bl.a. med længere sendetid på Charlie. Vi har gjort produktet bedre,” siger direktør for kanalsalg hos TV 2, Alexander Nørgaard-Madsen.

Forbrugerrådet er bekymret over udviklingen og mener ikke, at det er korrekt, at kvaliteten er steget i takt med priserne.

Kilde: Børsen

I samme kategori

Back to top button