TV-Nyt

Kanal 5 præsenterer ny dokumentarserie – Janus og skyggedanmark

Janus Bakrawi
Janus Bakrawi

I Kanal 5’s nye dokumentarserie ”Janus og skyggedanmark” opsøger skuespilleren Janus Bakrawi danskere, som lever et liv i skyggen. Danskere, hvis historier normalt aldrig bliver fortalt. Historier, der viser en anden side af det Danmark, de fleste af os kender.

Som når Janus følger den unge kvinde, der lever i skjul for sin familie, fordi den vil tvinge hende til ægteskab med en fremmed mand; faderen, hvis søn hængte sig i en fængselscelle, og som derfor har taget kampen op imod et – ifølge hans mening – brutalt fængselssystem, som han klandrer for sønnens død; eller danskeren, der bevæger sig på kanten af den danske lovgivning for at kæmpe for demokratiet i Irak.

Der, hvor kameraet normalt bliver skubbet væk og døren smækket i, har Janus en helt speciel evne til at komme ind og få folk i svære situationer til at tale. I hvert program følger Janus en ny person. Og med sin medmenneskelighed og sympatiske tilgang, får han dem hver især til at åbne op og give et sjældent indblik i deres liv og i de udfordringer, de står overfor. Janus bruger sig selv og sine erfaringer i programmet – han undrer sig, og stiller de kritiske spørgsmål.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

”De fortæller mig deres historie og viser de mange svære udfordringer, som de dagligt kæmper med. Og som jeg synes, de ansvarlige bør stå til regnskab for.”

 

I samme kategori

Back to top button