TV-Nyt

Kanal 5 præsenterer ny dokumentarserie – Janus og skyggedanmark

Janus Bakrawi
Janus Bakrawi

I Kanal 5’s nye dokumentarserie ”Janus og skyggedanmark” opsøger skuespilleren Janus Bakrawi danskere, som lever et liv i skyggen. Danskere, hvis historier normalt aldrig bliver fortalt. Historier, der viser en anden side af det Danmark, de fleste af os kender.

Som når Janus følger den unge kvinde, der lever i skjul for sin familie, fordi den vil tvinge hende til ægteskab med en fremmed mand; faderen, hvis søn hængte sig i en fængselscelle, og som derfor har taget kampen op imod et – ifølge hans mening – brutalt fængselssystem, som han klandrer for sønnens død; eller danskeren, der bevæger sig på kanten af den danske lovgivning for at kæmpe for demokratiet i Irak.

Der, hvor kameraet normalt bliver skubbet væk og døren smækket i, har Janus en helt speciel evne til at komme ind og få folk i svære situationer til at tale. I hvert program følger Janus en ny person. Og med sin medmenneskelighed og sympatiske tilgang, får han dem hver især til at åbne op og give et sjældent indblik i deres liv og i de udfordringer, de står overfor. Janus bruger sig selv og sine erfaringer i programmet – han undrer sig, og stiller de kritiske spørgsmål.

”De fortæller mig deres historie og viser de mange svære udfordringer, som de dagligt kæmper med. Og som jeg synes, de ansvarlige bør stå til regnskab for.”

 

I samme kategori

Back to top button