TV-Nyt

Kanal 5 laver Top Gear på dansk

TV-vært Felix Smith, skuespiller Dar Salim og tidligere racerkører Jesper Carlsen bliver værts-trekløveret, som skal stå i spidsen for den danske version af det legendariske bilprogram ‘Top Gear’. Discovery Networks Danmark har købt rettighederne til ‘Top Gear’ af BBC Studios Nordics, mens Nordisk Film TV, et selskab i Banijay Group og BBC Nordics’ produktionspartner, skal producere programmerne. Produktionen begynder allerede i september 2019, og ’Top Gear – Danmark ’ vil efter planen ramme skærmen på Kanal 5 i foråret 2020.

Felix Smith har tidligere været vært på alt fra Melodi Grand Prix til Rundfunk, og skal også være vært på Kanal 5’s nye quizprogram ’The Wall’, men med ’Top Gear’ har han for alvor fundet hjem. Smith er nemlig en bilentusiast lidt udover det sædvanlige, hvilket et Mercedes-logo tatoveret på underarmen vidner om.

– ’Top Gear’ er mit alltime yndlingsprogram, og jeg var ikke to sekunder i tvivl om, at det her skulle jeg lave. Jeg har interesseret mig for biler lige så længe, jeg kan huske og et af mine mål i livet er at prøve at køre så mange forskellige biler som muligt. ’Top Gear’ passer perfekt ind i den ambition. Jeg er stolt og lykkelig over at få lov til at drøne Skandinavien rundt med to gode venner i nogle af verdens fedeste biler. Det er svært for mig overhovedet at kalde det et arbejde, siger Felix Smith begejstret.

Det andet blad på værts-trekløveret er skuespilleren Dar Salim. Hans imponerende karriere tæller roller i bl.a. Game of Thrones, Underverden og Kriger. Han har også sort bælte i karate, er uddannet pilot og elsker i det hele taget motordrevet fart og spænding.

– Jeg er ikke lige så erfaren en kører, som mine to medværter, men jeg elsker fart og har altid gjort det. Det har aldrig været et fokus for mig i mit liv, men åbenbart altid været en naturlig del af det. Jeg har trods alt fløjet flyvemaskiner, sejler speedbåd, kører motorcykel og hurtige biler, siger Dar Salim og ser frem til de prøvelser ’Top Gear’-værterne altid bliver udsat for:

– Jeg glæder mig meget til, sammen med Felix og Jesper, at køre de forskellige udfordringer produktionen finder på. Men Jesper er jo racerkører, og Felix er en semiracerkører-tosse med et bilmærke tatoveret på armen, så sandsynligheden for baghjul er desværre ret stor. Men jeg lover at give dem kamp til stregen.

Sidste del af værtsholdet er den tidligere racerkører Jesper Carlsen, der til daglig arbejder som Relation Manager for den danske Formel 1-stjerne Kevin Magnussen. Men hvad Carlsen mangler i tv-erfaring, har han til gengæld, når han sætter sig bag rattet i en bil.

– Jeg elsker biler og er egentlig ret nørdet omkring dem. Jeg finder stor nydelse ved at køre gode biler, som nærmest taler til og kræser for chaufføren. Når jeg sætter mig i en lækker bil, kan jeg sjældent skjule min begejstring. En kraftig motor og nogle lækre detaljer, så er jeg solgt, lyder det fra Jesper Carlsen, som også har svært ved at skjule sin begejstring over at få lov til at lave ’Top Gear’.

– ’Top Gear’ er for mig et helt specielt program. Egentlig kunne jeg godt have lidt bange anelser omkring at medvirke, men opbygningen og den måde det er sat sammen på gør, at det er i helt trygge hænder, og man skal være godt dum, for at sige nej til at være med på sådan en rejse, slutter Carlsen.

Passer perfekt til Kanal 5

‘Top Gear’ har vundet et væld af priser og kan præstere et globalt publikum på omkring 350 millioner. Programmet tager seernes umættelig interesse for biler, fjerner de kedelige fakta og tilsætter entusiasme, vilde stunts og udfordringer – og tager på den måde underholdning med biler og brændstof ud til et bredere publikum.

Bilen er altid udgangspunktet for episke road trips, vilde tests og gode gammeldags tosserier fra værter og gæster. Til dato har BBC Studios solgt programmet til over 200 områder verden over, med lokale versioner produceret i Kina, Sydkorea, USA, Australien, Rusland, Italien og Frankrig og nu også i Danmark.

– Det her er ikke kun godt nyt for Kanal 5, men i den grad også for enhver dansk seer med hang til biler og god underholdning. ’Top Gear’ har vist sit værd verden over og er et format, der passer til Kanal 5’s DNA, som en superbil passer til en bugtende bjergvej i solnedgangen. Kanal 5 laver underholdning, der kan mærkes i maven, og vi er ikke bange for hverken fart eller for at tage vores seere igennem en følelsesmæssig rutsjebanetur. Det samme kan siges om ’Top Gear’, siger Christian Kemp, CEO for Discovery Networks Danmark.

Hele Skandinavien i ’Top Gear’

Udover nyheden om den danske version af ’Top Gear’, annoncerede BBC Studios i dag, at der også vil blive produceret versioner af programmet i Sverige og Norge, under Discovery Networks Nordics.

I Sverige bliver Discoverys ’Kanal 5’ hjemsted for ‘Top Gear’, mens programmet i Norge vil kunne ses på Discoverys kanal ’TVNorge’.

– Vi glæder os over at få det privilegie at skulle lave lokale versioner af et af verdens mest kendte underholdningsformater. Hos Discovery er det vores ambition at styrke folks lidenskab, og biler er en af hjørnestenene i vores underholdningsprogrammer. Når det er sagt, ligger ’Top Gears’ magi i showets evne til at tiltrække ikke kun superfans af biler og motorer, men også dem, der ikke kender forskellen på en Lada og en Lamborghini, siger Eivind Landsverk, Nordic Programme Director, fra Discovery Networks Nordics.

Nordisk Film TV, et selskab under Banijay Group og BBC Studios Nordics’ produktionspartner, skal producere programmet til Kanal 5 – med danske værter og et dansk publikum. De står også i spidsen for produktionen til de andre nordiske lande.

Produktionen begynder allerede i september 2019 på den jyske vestkyst og spreder sig derfra udover resten af Skandinavien, inden den slutter med udgangen af året. Det populære bilprogram vil efter planen blive sendt på Kanal 5 i foråret 2020.

Kilde: Disocvery Networks presse

I samme kategori

Back to top button