Nyheder

Jørgen Leth og Hans Pilgaard rejser gennem Frankrig

Mit Frankrig TV 2 Fri
Foto: Søren Kirkegaard/Katja Forup/TV 2

Ny programserie på TV 2 FRI fra torsdag 6. august: Jørgen Leth og Hans Pilgaard rejser gennem det Frankrig, Leth kender så godt – og så gerne vil vise frem.

Sæt dig godt til rette i din bedste lænestol og nyd en dejlig fristund i det franske i godt selskab med Jørgen Leth og Hans Pilgaard. De to gentlemen rejser sammen gennem det Frankrig, som Jørgen Leth kender så godt og så gerne vil vise frem, for det “at rejse” får først betydning, når man deler sine oplevelser med andre, mener han.

De to kender ikke hinanden på forhånd og er vidt forskellige, men det bliver en tur med masser af hjertelige grin og interessante historier. Rejsen begynder i Paris, hvor Jørgen Leth tager imod Hans Pilgaard i byens lufthavn. For at komme ind til centrum benytter de to herrer metroen, og allerede her får Hans en snert af Jørgen Leths livsstil – han hader nemlig offentlig transport og kører meget hellere i taxa!

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

De drager mod Leths yndlingskvarter, Saint-Germain-des-Prés, hvor han altid bor, når han er i byen. Et kvarter, der emmer af fransk stemning og liv, så den åbne og altid nysgerrige Hans Pilgaard suger alle indtryk til sig og lader sig hurtigt rive med af Jørgens livsnyderliv.

I Jørgen Leths favoritbutik, Giorgio Armani, bliver det et lidt dyrt besøg, men som han siger: “Man skal være lidt ekstra god ved sig selv, når man er på ferie”. Leths eksklusive vaner popper op igen, når de på deres tur besøger et af Pyrenæernes helt store trækplastre, de populære kurbade, og det er et kønt syn, når de to smider kludene og lader sig forkæle efter alle kunstens regler.

En tur med god kemi
Selv om forskellene på de to er tydelige i temperament og livserfaringer, opstår der hurtigt en god kemi mellem dem, og der er tid til spændende snakke, livsbetragtninger og hjertelige grin på de lange køreture fra Paris til Pau, fra Pyrenæerne til Provence. Jørgen Leth har planlagt turen godt og har sin sorte notesbog under armen på hele turen. Bogen er fyldt med alle de historier, han gerne vil fortælle, for som en ivrig historiefortæller er det vigtigt for ham, at Hans Pilgaard bliver velinformeret og begejstret.

– Jeg tror, vi er mange, der elsker Hans Pilgaards lattermilde og smittende personlighed og Jørgen Leths dragende fortællestil. Begge dele er i højsædet i ’Mit Frankrig – Jørgen Leth & Hans Pilgaard’ samtidig med, at vi får sjove og anderledes historier om Frankrig fortalt af en stemme, der for de fleste danskere er synonym med landet, siger TV 2 FRI-redaktør Peter Stovgaard og fortsætter:

– Ferien er jo ved at være forbi for de fleste, men ’Mit Frankrig’ kan lige give os det sidste skud sommer, inden arbejde, skole og hverdagens udfordringer tager over. Sammen med Jørgen Leth kommer Hans Pilgaard og seerne med på en uhøjtidelig rejse ind i oplevelser og steder, som kun Jørgen Leth kan beskrive dem – og i en form, der vel kan betegnes som en roadmovie i bedste ’Driving Miss Daisy’-stil. Jeg håber, seerne vil nyde turen lige så meget som os.

Jørgen Leth
Jørgen Leth er født i Aarhus i 1937. Han er journalist, forfatter, instruktør, foredragsholder og cykelkommentator – og stadig aktiv inden for alle felter.  I starten 90’erne blev Jørgen Leth folkeligt kendt som den poetiske cykelkommentator på TV 2 sammen med makkeren Jørn Mader. Han har siden været indbegrebet af Tour de France for de fleste danskere. Jørgen Leth er ikke bange for at sige sin mening, og hans ofte lettere provokerende udtalelser har bragt ham i mediernes søgelys nogle gange. Bl.a. da han i 2005 udgav selvbiografien ’Det uperfekte menneske’.

Hans Pilgaard
Hans Pilgaard er født i København i 1963. Han er journalist og tv-vært med en lang karriere bag sig. Danskerne kender ham bedst for hans mangeårige værtsjob på ’Go’ aften Danmark’ og ’Hvem vil være millionær?’, hvor han har bidraget med masser af god stemning hjemme i de danske stuer. Hans Pilgaard er et meget åbent menneske og er kendt for at blande sig i den offentlige debat om bl.a. god opførsel og andre etiske emner.

I samme kategori

Back to top button