TV-Nyt

Jagten på en morder

- Svensk True Crime baseret serie på DR1

DR viser svensk krimiserie, når de fra 31. januar sender Jagten på en morder, der er baseret på virkelige hændelser. Serien er på 6 afsnit.

Jagten på en morder – det handler den om

En drabssag, der ryster Sverige. Og en politimand, der nægter at give op. I påsken 1989 forsvinder tiårige Helén Nilsson i den lille svenske by Hörby. Helén skal ses med to venner nogle minutters gang hjemmefra, men børnene mødes aldrig. Seks dage senere blev pigens lig fundet i en sort plastiksæk ved en stendynge i skoven, et par kilometer udenfor Hörby. Det bliver den største svenske mordudregning siden mordet på Oluf Palme.

’Jagten på en morder’ er også fortællingen om politifolkene Per-Åke Åkeson og Monica Olhed og deres efterforskningsgruppe, der opklarede flere makabre kvindemord i nordvest Skåne undervejs i deres efterforskningsarbejde af mordet på 10-årige Helén. Et arbejde, der blev båret af ønsket om, at yde en myrdet pige retfærdighed.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Samtidig er serien en fortælling om klasseskel, social udstødelse, og et grænseløst kvindehad, og et forsøg på at belyse, hvordan et menneske kan udvikle sig til en dæmonisk morder – selvom sådanne bestialske handlinger er utilgivelige.

Dramaserien er baseret på journalist og kriminalreporter Tobias Barkmans reportagebog af samme navn.

 

Kilde: Nabolandskanaler / DR

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


Image

I samme kategori

Back to top button