TV-Nyt

Italiensk stemning i nyt program på TV 2 Fri

Vi kender det godt. En italiensk storfamilie sidder rundt om bordet med masser af mad, som alle har været med til at lave i køkkenet. Mad, der er tilberedt med tid og kærlighed. Der spises, grines, hygges og bruges store armbevægelser – for sådan gør man i Italien.

Nu kan danskerne komme til højbords med en syv dejlige italienske kvinder, der alle bor her i Danmark. I den helt nye programserie ”Moderne Mamma” tager de os tæt på italiensk madlavning og afslører deres bedste opskrifter. Opskrifter, som de har lært af deres mødre, som igen har lært dem af deres mødre. Opskrifter, som de selv er kommet på. Opskrifter, som vi alle let kan udføre. Resultatet er ægte, autentisk italiensk mad, når det er bedst og nemmest – helt som at være i det skønne støvleland.

Der er premiere torsdag 23. maj kl. 21.00 på TV 2 Fri.

Moderne mamas TV 2 Fri
Moderne mamas – fra venstre: Giulia Bellesso, Veronica Grandi, Gabriella Ohnemus, Ida Bruzzone, Silvia Fontana, Monica Sinvani og Grazia Mirabelli.
(Foto: Lotta Lemche / TV 2)

Mad i en fart
Hovedpersonerne i premiereprogrammet er Ida Bruzzone, Gabriella Ohnemus og Silvia Fontana. De tre kvinder kender udmærket til at have travlt i hverdagen. Efter en lang dag på job mangler man overskud til at bruge masser af tid i køkkenet. Maden skal bare være færdig, og tidspresset går ofte over kvaliteten. Men det kan faktisk lade sig gøre at lave god og velsmagende italiensk mad på under 30 minutter – det beviser de moderne mammas, når de sætter æggeuret til og går i gang. Premieremenuen består af spaghetti med lynstegte grøntsager, risotto med fisk og mascarponetærte.

– “Moderne Mamma” er et dejligt livsbekræftende madprogram i hyggeligt selskab. De syv mammas, som vi på skift møder, er fyldt med kærlighed til den mad, de laver, og det smitter. Efter en lang optagedag kunne jeg slet ikke lade være med kaste mig ud i at lave en tiramisu med hindbær. Jeg ved ikke, om den smagte præcis som i programmet, men den smagte fantastisk. Jeg er sikker på, at seerne vil blive lige så inspireret og komme til at holde lige så meget af de syv italienske kvinde, som vi gør på TV 2 Fri, siger redaktør på “Moderne Mamma”, Kristine Lund Karlsson.

“Moderne Mamma” på fri.tv2.dk
Det er også muligt at følge de moderne mammas på nettet. Både på fri.tv2.dk og på Facebook kan man finde de mange opskrifter og få gode ideer til, hvad middagen skal bestå af. Allerede nu kan man på fri.tv2.dk finde opskriften på en lækker italiensk dessert, der kun tager ti minutter at lave, Torta al mascarpone. En dessert, som ifølge moderne mamma Silvia Fontana altid er et hit, når hun serverer den for familie og venner:

– Alle forguder den, og der er altid nok til, at alle kan få et stykke, siger hun.

Pasta, passion og familieopskrifter
Seerne kan med andre ord komme med de syv mammas i køkkenet og se, hvordan de får indført italiensk stemning i hjemmet – det er på TV 2 Fri, Danmarks nye fritidskanal, og det er fra torsdag 23. maj kl. 21.00.

De moderne mammas kan følges gennem i alt otte programmer, hvor de hver gang introducerer os for lækker italiensk mad, der er let at lave.

Programserien er produceret af United TV.

I samme kategori

Back to top button