Partnerindhold - Annoncørbetalt indhold

Internet til streaming: Hvad kræves der?

Dette indhold er sponsoreret.

Internet til streaming er blevet en uundværlig del af mange danskeres underholdning i dagligdagen. Fra at se film og tv-serier til at streame musik og spille online-spil – og endda flere enheder på samme tid – så kræver det en pålidelig og hurtig internetforbindelse. Og det er egentligt ret simpelt at få et mere pålideligt og hurtigere internet med en god router til f.eks. streaming og gaming i hjemmet. Men hvad er en god router egentligt? Og hvilket pres skal den kunne holde til at klare?

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Vigtigt med en god router

Når du skal finde en god router til hurtigere internet, gaming og streaming, så er det vigtigt at undersøge flere forskellige faktorer. Først og fremmest skal du overveje, hvilken type internetforbindelse du har. Er det kabel- eller trådløst internet? Dette er afgørende for, hvilken router der passer bedst til netop det, du har. Derudover bør du også se på routerens signalstyrke – jo stærkere signal desto bedre forbindelse.

Endelig skal du også overveje, hvor mange enheder der vil være tilsluttet routeren samtidig. Hvis du har mange enheder, som alle skal bruge internettet på samme tid, så bør du vælge en router med en god hastighed, der kan klare presset. Det er især vigtigt med en rigtig god router, hvis du har en gamer boende i huset, eller du har flere teenagebørn, som vil streame Netflix på samme tid.

Husk også at vælge den rette mængde Mbit/s

En ting er, at du skal finde en god router, der kan holde til presset fra streaming, gaming o.l., men noget andet er også, at du skal have valgt den rette mængde Mbit/s (antallet af megabit i sekundet). Som pointeret ovenfor så skal du ind og kigge på, hvad behovet er, og hvad I i dagligdagen bruger (streaming, gaming osv.)

Hvis I streamer TV og downloader film, så har I brug for minimum 20 Mbit/s. Dette er nødvendigt for at kunne få en god streaming-oplevelse uden hak og langsomme downloads. Yderligere kan det også være en god ide at overveje, om I har brug for mere end 20 Mbit/s, da det afhænger af, hvor meget data I bruger.

Hvis I gerne vil streame i 4K-opløsning eller bruge flere forskellige streaming-tjenester samtidig, så kan det være nødvendigt med en højere hastighed end 20 Mbit/s – f.eks. 50 Mbit/s. Har du derimod en gamer boende, så kan det ofte være nødvendigt med mere end 50 Mbit/s – f.eks. 100 Mbit/s. Det kommer igen an på, hvad en router skal klare af pres, hvor hurtigt internet man vil have, og hvad behovene er i dagligdagen.

I samme kategori

Back to top button