TV-Nyt

Ingen jul uden Uptown Christmas TV – starter 10. november

Rettighedshaverne i musikbranchen, de danske tv-distributører og Uptown giver igen de danske tv-seere adgang til nonstop julemusikvideoer døgnet rundt, når kanalen Uptown Christmas TV går i luften fra torsdag d. 10. november og sender frem til nytårsmorgen 2023. Rettighedshaverne tilbyder kanalen uden omkostninger for at give julemusik til alle danske hjem med en tv-pakke. I år med helt nye toner fra flere af landets populære musikere – og samtlige musikvideoer i HD-format.

Kanalen kommer bredt ud til danskerne via de store danske tv-distributører og antenneforeninger – bl.a. YouSee, Stofa, Norlys TV, Waoo, Altibox, Glenten, ASOM-Net, Nanoq Media m.fl.

Startdato hos Norlys 17/11 og 15/11 hos Waoo.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Julemusik samler genrer på tværs af tid, stilarter og generationer
Uptown Christmas TV sender igen i år kanalens unikke samling af julemusikvideoer ud til de danske seere, som i år kan glæde sig til en knivskarp jul, da samtlige musikvideoer er blevet fuldt restaurerede.

Kasper Krüger, der er direktør for Uptown TV og som står bag Uptown Christmas TV, glæder sig over at broadcaste julemusik og -hygge ind i danskernes stuer for 11. år i træk:

“Julemusikken har som genre en helt unik evne til at samle stort set alle musikgenrer på tværs af tid, stilarter og generationer. Det spænder fra sort-hvide musikvideoer fra 1942 med Bing Crosby’s White Christmas til nye videoer med Ariana Grande og Andreas Odbjerg. Fra pop, rock, jazz og elektronisk til klassisk crossover med De 3 Tenorer. Sangere som Ed Sheeran, Elton John, Meghan Trainor, Earth, Wind & Fire, Mariah Carey og Justin Bieber mødes på tværs af generationer i fælles musikvideoer.”

Nye danske julemusikvideoer hvert år
De internationale stjerner er dog langt fra de eneste, der fylder sendefladen på Uptown Christmas TV. Kanalen leverer over 400 julemusikvideoer, hvoraf 130 af dem er med danske artister i front. I løbet af de senere år er der ved hver juletid kommet flere musikvideoer til fra både etablerede og nye danske navne – og i år er ingen undtagelse.

Bandet Fyr og Flamme debuterer blandt andre med deres første julesang og -musikvideo Her Hos Mig, mens Mads Christian i år udsender sin anden julevideo Jeg Ved Ik’ Hvad Jul Er. Landets absolut største bidragsyder til den danske julesangskat på tv, Martin Brygmann, har skrevet en ny sang Julen Er. Julen Er er lavet i samarbejde med Poul Reimann og Peter Stenbæk i deres spritnye trio Martin, Poul & Peter. Det bliver Martin Brygmanns 14. julemusikvideo, der alle kan findes på Uptown Christmas TV.

Martin Brygmann glæder sig over endnu engang at kunne bidrage med en julesang til de juleglade danskere:

”Menneskene er vilde med julen – at tvivlen på, om den overhovedet vender tilbage til næste år, er fremherskende. Gang på gang forsikrer de januar-trætte nisser os om, at den kun er sat på standby og skam vender stærkt tilbage. Gud ske tak og lov for det!

Videoen, der er produceret i samarbejde med Uptown Christmas TV, er filmet i ‘Nisseland’, et helt fabelagtigt 2000 kvadratmeter stort indendørslandskab med bevægelige dukker overalt. Det er Tommy Seebachs tidligere trommeslager John Roger og hans hustru Nette, der har brugt de sidste 30 år på at fremstille dette eventyrlige livsværk. Den perfekte scenografi til Julen er”.

Rettighedshaverne og tv-distributørerne bag
Projektet med at give danskerne bred adgang til julens musikvideoer gennem tv-pakken er på rettighedshavernes side drevet af Koda, Dansk Musiker Forbund, Dansk Artist Forbund, IFPI og Copydan Verdens TV i samarbejde med YouSee, Stofa, Norlys TV, Altibox, Waoo, Glenten, ASOM-Net, Nanoq Media m.fl.

Fakta om Uptown Christmas TV

  • Sender over 400 populære danske og internationale musikvideoer døgnet rundt indtil d. 1. januar 2023
  • Samtlige musikvideoer er nu fuldt restaurerede og i HD-format
  • Kanalen har omkring 0,5 mio. unikke seere i julemåneden
  • Uptown TV ApS producerer i forvejen tv-kanalerne Uptown TV, Dansk Musik TV og Uptown Classic med populær klassisk musik og opera
  • Uptown Christmas TV blev etableret i 2012
  • Kommer bredt ud til danskerne via de store danske tv-distributører og antenneforeninger – bl.a. YouSee, Stofa, Norlys TV, Waoo, Altibox, Glenten, ASOM-Net, Nanoq Media m.fl.
  • Produceres af Uptown TV ApS i samarbejde med Copydan Verdens TV, Koda, IFPI, Dansk Artist Forbund og Dansk Musiker Forbund
Kilde: Pressemeddelelse

I samme kategori

Back to top button