Partnerindhold - Annoncørbetalt indhold

Hvor meget strøm bruger et TV?

Dette indhold er sponsoreret.

Det er svært at give et præcist svar på, hvor meget strøm et TV bruger. Det afhænger nemlig af en række forskellige faktorer, herunder bl.a. skærmstørrelse, billedkvalitet og lysforbrug. Men ifølge Forbrugerrådet Tænk kan man forvente at et almindeligt 40-50 tommer TV bruger mellem 50 og 100 kWh om året. Det svarer til cirka 1/3 af en familiens samlede elforbrug. Læs mere her, hvis du gerne vil spare på strømmen.

Hvor meget strøm bruger et TV i timen?

Det er svært at sige, hvor meget strøm et TV bruger i timen, da det afhænger af flere faktorer. For det første afhænger det af typen af TV, altså om det er et LCD- eller plasma TV.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Et LCD TV forbruger typisk mindre strøm end et plasma TV. Dernæst afhænger det også af størrelsen på ens TV, jo større TV, jo mere strøm vil det forbruge.

Endelig kan det også have betydning for forbruget, hvilken slags indhold man ser på sit TV. Et eksempel kunne være, at hvis man ser på en film med meget bevægelse, så vil der være behov for mere lys fra ens TV, der dermed vil forbruge mere strøm.

Hvor meget strøm bruger et TV på standby?

Det er svært at sige præcist, hvor meget strøm et TV bruger på standby, da det afhænger af flere faktorer. Men ifølge nogle undersøgelser kan man regne med, at et TV bruger mellem 0,5 watt og 5 watt på standby. Det betyder altså, at et TV bruger mellem 1/1000 og 1/200 af den strøm, som det bruger, når det er tændt.

Selvom det måske ikke virker som meget strøm, kan det godt løbe op i en del over tid, især hvis man har mange forskellige apparater stående på standby. Derfor kan det være en god idé at slukke for apparaterne helt, når man ikke bruger dem eller i hvert fald slukke for standby-funktionen. På den måde kan man spare både penge og strøm.

Hvordan bør man se TV for at spare på strømmen?

Der er mange ting, man kan gøre for at spare på strømmen, og det gælder også, når man ser TV. For det første skal man selvfølgelig sikre sig, at ens TV er slukket, når man ikke ser det. Dette lyder jo logisk nok, men alligevel er der mange, der glemmer at slukke deres TV efter brug.

Yderligere kan det være en god idé at investere i et fladskærms TV i stedet for et almindeligt kabel TV. Dette er fordi, et fladskærms TV typisk bruger mindre strøm end et almindeligt kabel TV.

Endvidere kan det også være en god idé at have sit TV forbundet til en strømafbryder, så TV’et automatisk bliver slukket, hvis der ikke er nogen der har set det i x antal timer. På denne måde kan du undgå at have dit TV tændt hele dagen uden brug, og på den måde vil du også spare penge på din elregning.

Det er svært at give et præcist svar på, hvor meget strøm et TV bruger, da det afhænger af flere faktorer. Men ifølge nogle undersøgelser ligger gennemsnitsforbruget på omkring 50-100 watt.

I samme kategori

Back to top button