Hvor er tv-signalet mest direkte? Vi tjekker kabel-tv, antenne og satellit-tv

| torsdag 04. jun, 2015 13:20 | 2 Kommentarer

Live tv test setupEn forumbruger stillede spørgsmålet, hvilken platform der egentlig har det mest direkte signal fra f.eks. DR og TV2? Det har vi tjekket.

Spørgsmålet kom med baggrund i en oplevelse han havde i forbindelse med fodbold VM.

Jay skriver:

Jeg oplevede på et tidspunkt at vi sad og så VM i fodbold hos en kammerat samtidig med at en af hans naboer også så samme kamp. Naboens tv-signal var dog tydeligvis et par sekunder foran det vi så, hvilket endte med at ødelægge kampen fuldstændigt, da vi kunne høre på forhånd hvornår der kom en stor chance eller et mål.

Det fik mig til at tænke på, hvilken platform har egentlig det mest direkte signal fra f.eks. DR og TV2?

Vi har tjekket de signalkilder vi har til rådighed nemlig

 • Satellit (Viasat og Canal Digital)
 • Kabel-TV Stofa
 • DVB-T

Video Thumbnail

Live TV test – Hvilken tv udbyder sender mest live?

Vores resultat viser, at man ikke med sikkerhed kan sige, at den ene signaltype har mindre forsinkelse end den anden.

Hurtigst på DR1 var TV-Antenne, mens Stofa var hurtigst med live signal fra TV 2. Der var ikke dramatisk lang forskel. Man kan opleve længere forsinkelse ved IPTV ligesom gammeldags analogt kabel-tv signal kan være hurtigere end digitalt.

Sådan har vi testet

Vi har brug billede i billede funktion til 2 af signalerne (satellit/antenne), mens det tredje (kabel-tv) kørte på en anden skærm. Vi har inden sammenligningen verificeret at kabel-tv signalet var ens på de 2 skærme, så der ikke optrådte forskel pga af de to forskellige tv. Desuden har vi konstateret, at der ikke var nævneværdig forskel på Viasat og Canal Digital, så vi valgte Canal Digital i sammenligningen

HD udgaverne er anvendt til sammenligningen. Vi bemærkede i øvrigt at SD udgaverne var mere live end HD udgaverne. Det er naturligt nok at det tager længere tid at komprimere HD signalerne.

For sjov sammenlignede vi også med DR1 live tv streamet fra dr.dk. Her er signalet hele 27 sekunder bagud.

Del på:

Gemt under:: Kabel-TV, Antenne-TV, Parabol-TV, Viden

Kommentarer (2)

 1. afk siger:

  Undersøgelsen bekræfter vist kun, at det er uforudsigeligt, hvis man ikke forstår signalvejen.

  Jeg havde håbet på at se et overblik på, hvorledes signalerne “reelt” blev distribueret, altså punkt-til-punkt (lidt ligesom internettet med den danske DIX, osv.), da jeg via DVB-C metadata kan se, at leverandørlisten er lang – og ikke helt forudsigelig…

  Jeg forstår helt, at denne opgave nok overstiger det mulige, men det er vel reelt kun derigennem, at overskriftens intention bliver løst?

 2. afk siger:

  PS: Pudsig ny måde at indlejre reklamer på ved brug af billed-forstørrelsesfunktionen 🙂

Skriv et svar