Branche-Nyt

Hvem viser Landsholdsfodbold fra 2022? – Vi får snart svaret

Det danske fodboldlandshold har haft hjemmebane på Kanal 5 siden efteråret 2014. Den daværende aftale løb i første omgang to år men blev forlænget frem mod EM i 2020 og VM i 2022. Nu skulle rettighederne til den næste rettighedsperiode 2022-2028 så være i udbud, med sidste budfrist 26. august, skriver EkstraBladet. Således får vi formentlig snart nyt om, hvem der køber rettighederne til kvalifikationskampe til EM 2024 og 2028 samt VM i 2026.

Rettighederne omfatter landsholdfodbold generelt, altså også kvalifikationkampe med europæiske hold. Salget står UEFA for, så det er altså ikke DBU, der bestemmer noget i denne forbindelse.

9. september – er afgørelsen så offentliggjort – se mere her

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Discovery Networks er på papiret dem, der har mest brug for rettighederne. Man har mistet Europa League, der fra 2021/22 sæsonen ryger over på TV 2 Sport, og man har ikke længere Premier League. Men på den anden side så står Discovery Networks svækket i Danmark, efter deres kanaler ikke længere kan ses af YouSee kunder, så spørgmålet er, om Discovery rent forretningsmæssigt kan få det samme ud af at købe rettighederne som andre.

Nent Group kunne være et oplagt bud på en mulig byder, men på den anden side, så kan de også vælge bare at fokusere på slutrunde rettigheder, som de f.eks. har gjort det med EM slutrunden. Den skulle være vist sammen med DR her i 2020, inden Coronaen udsatte det til 2021.

Er kvalkampene interessante for Nent Group, så kunne de eventuelt fortsætte parløbet med DR. Altså købe rettighederne og så videresælge dele af rettighederne efterfølgende. Det kan ikke helt udelukkes, men DR’s fokus ville formenligt kun være det danske landshold, så spørgsmålet er, om Nent vil lave en aftale, hvor DR får de danske landsholdskampe. Det er nok DR’s eneste chance, for de kan næppe købe rettighederne alene uden en samarbejdspartner. Xee kunne eventuelt være en alternativ Nent Group samarbejdspartner i stedet for DR.

TV 2 vil formentlig meget gerne have den danske landsholdsfodbold tilbage, og med sine to sportskanaler og et stærkere TV 2 Play, så har man bedre muligheder nu end for år tilbage for udnytte rettighederne bedre.  Deres udfordring kan være, at de ikke byder på de samlede rettigheder for alle de nordiske lande, så de ikke kan lave et samlet bud, ligesom Nent og Discovery Networks kan.


I samme kategori

Back to top button