TV-Nyt

History of Football – 14 dage i fodboldens tegn

Som optakt til sommerens fodbold-VM præsenterer HISTORY en stor 14 dages global TV-event med masser af spændende programmer fra den 28. maj til 10. juni. Under overskriften History of Football får seerne bl.a. et tilbageblik på legendariske turneringer, portrætter af ikoniske spillere og trænere samt historien om alt det, der foregår på og udenfor banen.

Det er første gang i HISTORY’s historie, at kanalen på denne måde sætter fokus på fodbold med en stor international tv-begivenhed. History of Football afvikles i flere end 160 lande verden over, og i løbet af to uger kan seerne glæde sig til bl.a. en række helt nye, originale produktioner:

Football’s Greatest Moments (28.-31. maj kl. 21) fortæller historien om de spillere og hold, som gennem deres passion og præstationer har forvandlet fodbold til langt mere end bare sport, og har medvirket til skabelsen af den dominerende supersport, vi kender dag. Serien kigger bl.a. tilbage på Brasiliens VM-sejr i 1970, som gjorde Pelé til nationalhelt. Seerne kan også glæde sig til et tilbageblik på 1986, da navnet Diego Maradona var på alle læber. Følg med, når vi går på jagt i arkiverne efter de største sejre, bitreste skuffelser og mest uforglemmelige VM-øjeblikke!

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Football Godfathers (1.-5. juni kl. 21) går tæt på fem af verdens mest magtfulde og respekterede klubtrænere – Sven-Göran Eriksson, Louis van Gaal, Claudio Ranieri, Roy Hodgson og Gérard Houllier. Vi fortæller historien om, hvordan de – ofte fra relativt anonyme spillerkarrierer – udviklede sig til fodboldens internationale sværvægtere. Hver af disse fem giganter portrætteres ved hjælp af arkivmateriale og interviews med nogle af de mennesker og spillere, som kender dem bedst.

Football’s Greatest: Head to Head (6.-10. juni kl. 21) sammenholder nogle af historiens bedste fodboldspillere for én gang for alle at besvare spørgsmålet: hvem er den største? For den ældre generation hedder stjernerne Pelé, Maradona, Cruyff, Beckenbauer og Charlton. For den yngre generation Ronaldo og Messi. Men også spillere som Zidane, Baggio, Gullit og Van Basten kandiderer til titlen. Et ekspertpanel bestående af bl.a. Gianfranco Zola, Lothar Matthäus, Ryan Giggs og Gary Lineker giver deres bud på, hvem der er tidernes allerstørste fodboldikon.

HISTORY byder desuden på kortere indslag om alt det, der foregår udenfor banen. Indslagene, der også vises samlet i Everything but the Game (7. juni kl. 21.30), inkluderer bl.a. følgende:

Fotografen – Gerry Cranham og Mark Leech har indfanget nogle af fodboldhistoriens største øjeblikke. Siden 1960’erne har de udødeliggjort højdepunkter fra arenaer overalt i verden, og mange af deres fotos har aldrig været offentliggjort. Dette er VM-historiens glemte billeder.

Talentspejderen – Piet de Visser anses for at være en af fodboldverdenens allerdygtigste talentspejdere. På hans CV står internationale stjerner som Jaap Stam, David Luiz, Marc Overmars og Ruud van Nistelrooy. Nu afslører han hemmeligheden bag sin succes.

Dommeren – Jawahir Jewels er vel nok en af de mest opsigtsvækkende fodbolddommere i England. Ikke blot er hun kvinde – hun er også den første og eneste kvindelige muslim, der er officielt godkendt til at løbe på banen som dommer. Vi møder 23-årige Jawahir, som med jævne mellemrum styrer fodboldspillet i det hårdt belastede område Hackney Marshes i Østlondon.

Udover programmerne på tv kan seerne også være med på Facebook, hvor det bl.a. bliver muligt at deltage i afstemninger og debatter samt blive klogere på fodboldens fascinerende historie.


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button