TV-NytBranche-Nyt

Her er TV 2’s reaktion på Regeringens medieudspil

I regeringens mediepolitiske udspil slår kulturminister Mette Bock fast, at man ønsker at sælge en andel på 40 procent af TV 2, mens man samtidig vil fastholde public service-forpligtelser for TV 2 svarende til dem, virksomheden er pålagt i dag.

– Udspillet fra regeringen er et vigtigt næste skridt på vej mod den aftale, der skal danne rammen om medieudviklingen i Danmark de kommende år. For TV 2 er det afgørende, at vi også i fremtiden er udset til at spille en central public service-rolle og dermed kan bygge videre på vores efterhånden 30-årige historie med indhold, som danskerne finder relevant og seværdigt, siger TV 2s administrerende direktør, Merete Eldrup, og tilføjer:

– TV 2 har ingen holdning til, om vi bør være offentligt eller privat ejet, men vi er overbeviste om, at vores dobbelte formål – dansk public service-indhold og sund forretning – bedst tilgodeses af et langsigtet ejerskab med et publicistisk udgangspunkt. Vi finder ambitionerne for TV 2 og vores udbud af dansk kvalitetsindhold vigtigere, end om ejerskabet er statsligt, privat eller en kombination heraf. Det er derfor positivt, at regeringen bakker op om TV 2s public service-rolle og et fortsat højt niveau af public service-indhold på vores flader, siger Merete Eldrup.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Kvægtorvet i DNA’et
Ifølge udspillet ønsker regeringen samtidig, at TV 2 skal opretholde sit hovedsæde og sit nuværende aktivitetsniveau i Odense.

– Forankringen i Odense er en del af TV 2s DNA, og vi er meget enige i, at det er vigtigt at fastholde virksomhedens hovedsæde i Odense. Vi har gennem årene investeret mange penge i faciliteterne på Kvægtorvet, netop fordi forankringen her er central for TV 2. Men vi har brug for at kunne tilrettelægge vores aktiviteter fleksibelt og ressourcemæssigt optimalt, og vi ønsker derfor ikke, at man detailregulerer aktivitetsniveauet på tværs af Odense og København, siger Merete Eldrup.

Samarbejde med TV 2-Regionerne vigtigt
Regeringen lægger med udspillet op til, at TV 2 skal have samme fokus på regionalt indhold som i dag, ligesom TV 2-Regionerne fortsat skal levere udsendelser på TV 2s sendeflade.

– Den nære relation og samarbejdet med TV 2-Regionerne er afgørende for TV 2s nyhedsdækning, som vi kender den i dag. Regionerne er en af TV 2s grundpiller og er med til at bringe det samlede TV 2 tæt på danskerne over hele landet, siger Merete Eldrup.

Det mediepolitiske udspil rummer derudover en ny public service-pulje på ca. 220 mio. kr.

– En ny, større pulje til indholdsproduktion er en god nyhed i en tid, hvor dansk indhold er under pres. Den hidtidige public service-pulje har været med til at sikre mange gode produktioner på TV 2, og vi har en lang række projekter, som vi håber at kunne realisere med en ny pulje, til glæde for brugerne og til gavn for produktionsmiljøet, siger Merete Eldrup, der samtidig glæder sig over udsigten til, at TV 2s forpligtelse til at købe danske spillefilm ophæves.

– Regeringens udspil udgør et godt udgangspunkt for de mediepolitiske forhandlinger frem mod det nye medieforlig, og vi ser frem til at følge udviklingen den kommende tid, siger Merete Eldrup.

Kilde: TV 2 presse

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button