TV-Nyt

Her er sportssommeren 2019 på DR

DR har nu fået de sidste rettigheder på plads og kan præsentere planerne for dækningen af sommerens sportsbegivenheder.

Underdirektør i DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter Anders Kern Boje siger:

– Det bliver en stor og mangfoldig sportssommer på DR. Dermed opfylder vi vores ambition om at samle danskerne om de store begivenheder og levere den bedste sportsdækning.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

VM for kvinder og European Games

Der lægges ud med VM i fodbold for kvinder, som holdes i Frankrig fra 7. juni til 7. juli. Samtlige kampe sendes på DR3 og DRTV. Det er første gang, DR sender et helt VM i kvindefodbold, som i år holdes for ottende gang med deltagelse af 24 hold.

European Games, som også kaldes det europæiske OL, holdes i år for anden gang. Det er i perioden 21. juni til 30. juni i Minsk i Hviderusland. En række danske atleter kæmper om medaljer, men også for at blive klar til den endelige kvalifikation til OL næste år i Tokyo i Japan. Sendeplanen er endnu ikke helt på plads, men DR viser et betragteligt antal timer fra begivenheden på DR2 og DRTV.

Peter Rosberg, der er publiceringschef i DR Medier, siger:

– Vi er glade for at kunne præsentere en vifte af sportstilbud, hvor de fleste af sommerens vigtige sportsbegivenheder er repræsenteret. Det er naturligt at sportstransmissionerne også finder sted på DR’s digitale platform, DRTV. Brugerne bevæger sig i hastig grad mod digitale platforme og denne sommer kan de tilgå sommerens sportsbegivenhederne på mobil, tablet eller pc uafhængigt af, hvor de befinder sig. Ydermere vil brugerne kunne tilgå højdepunkter og nyhedsopdateringer på dr.dk.

U21-EM i fodbold

DR Sporten er også med, når Danmark for tredje gang i træk deltager i U21-EM i fodbold for herrer, der holdes i Italien og San Marino. Det er i perioden 16. juni til 30. juni.

– Vi håber selvfølgelig på en slutrunde med dansk metal. Men ligesom med flere af de andre begivenheder, vi dækker denne sommer, bliver det også spændende at se, hvordan det danske U21hold klarer sig med henblik på at kvalificere sig til at deltage i OL næste år, siger Anders Kern Boje og tilføjer, at DR vil koncentrere sig om at dække de danske kampe. De bliver vist på DR1.

Masser af cykling

Årets Tour de France afvikles fra 6. juli til 28. juli på 3.460 kilometer belgisk og fransk landevej. DR Sporten følger løbet i ’Aftentouren’ på DR1. Der er sidste gang, DR har rettighederne til at sende fra Tour de France.

Når den 29. udgave af PostNord Danmark Rundt køres fra 21. august til 25. august 2019, bliver det med start i Silkeborg og mål på Frederiksberg Allé. 727 kilometer venter rytterne fordelt på fem etaper. PostNord Danmark Rundt er den største cykelbegivenhed på dansk grund, og DR viser alle etaperne på DR1.

Kilde: DR presse

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button