Streamingnyt

Her er de ti streamingtjenester med størst kendskab i Danmark (primo 2020)

Kulturministeriet har fremlagt en ny analyse, der er baseret på Kantar Gallups undersøgelse Digital Life 2020 – Deep Dive Streaming. Data er indsamlet i 1. kvartal 2020. Disney+ kom til Danmark i september 2020 og er derfor ikke en del af denne undersøgelse.

Danskernes brug af streamingtjenester vokser år for år. I 2020 streamede 68% af danskerne over 12 år ugentligt eller oftere, mens 72% af danskerne så traditionelt tv ugentligt eller oftere.

I januar 2021 rundede Netflix 200 mio. abonnenter på verdensplan efter at have fået rekordmange nye abonnenter i 2020. Streamingtjenestens stærke position på det globale marked afspejles også på det danske marked.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

De ti streamingtjenester med størst kendskab*. Andel i % af danskere, der har kendskab til følgende streamingtjenester, 2020.

streamingkendskab 2020
Kilde: Kulturministeriet

Som fremgår af figuren så er det 93% af de danske internetbrugere der kender til Netflix, og at tjenesten dermed er den streamingtjeneste med højest kendskab blandt danskerne. TV 2 Play har med 87% det næsthøjeste kendskab efterfulgt af Spotify (84%) og YouTube (84%). Herefter falder kendskabsgraden en smule, og de næste to på den samlede liste er Viaplay (79%) og HBO Nordic (78%).

Det er værd at bemærke, at DRTV, trods sin position på det tradionelle tv- og radiomarked, ligger bemærkelsesværdigt langt nede på listen og 20 procentpoint efter TV 2 Play.

Kulturminister Joy Mogensen siger: “Vi kan i undersøgelsen se, at en enkelt streamingtjeneste – Netflix – fylder rigtigt meget på det danske marked. I den situation er det afgørende, at vi fra politisk hold stiller krav til, at Netflix og de andre store streamingtjenester bidrager til, at der kan blive produceret dansk indhold. Det skal vi drøfte i de kommende medieforhandlinger. Her skal vi også forholde os til, at der er store forskelle i danskernes medievaner. Selvom rigtig mange danskere har taget streamingtjenesterne til sig, er det vigtigt at sikre, at der er kvalitetsindhold tilgængeligt for alle danskere, også til den del af befolkningen, som ikke har råd eller lyst til at abonnere på kommercielle streamingtjenester.”

Andel (%) af danskere, der har adgang til givne antal betalingsstreamingtjenester i deres husstand, 2020

streamingtjenester dk antal tjenester 2020
Kilde: Kulturministeriet

17% af danskerne har altså adgang til tre tjenester i deres husstand, mens 19% af danskerne klarer sig uden adgang til en eneste betalingsstreamingtjeneste, og 5% har adgang til otte betalingsstreamingtjenester eller flere.

Andel (%) af danskere, der har adgang til betalingsstreamingtjenester, TV, film, serier m.m., 2020

streamingtjenester dk

Netflix og TV 2 Play placerer sig fortsat som de mest populære tjenester, men der er væsentligt flere, der har adgang til Netflix (60%) end til TV 2 Play (35%).

Kigger man på de tjenester, som færre har adgang til, er der tale om mindre, danske tjenester som fx Dansk Filmskat og børnetjenesten MinBio. Distributionsselskabernes egne tjenester som Stofa WebTV, Waoo Web TV, Boxer Play og Telia TV er tilgængelige for 1-4% af danskerne. Undtagelsen til dette er YouSee Tv & Film, som 20% har adgang til.

Andel (%) af danskere, der i husstanden har adgang til betalingsstreamingtjenester, musik, podcast, lydbøger m.m., 2020

streamingtjenester dk lyd mm 2020
Kilde: Kulturministeriet

38% har adgang til Spotify, og 17% har adgang til YouSee Musik. Spotify er dermed mere end dobbelt så udbredt som den næstmest udbredte musiktjeneste, mens Mofibo med 7% er den mest brugte af de to lydbogstjenester.

Andel (%) af danskere, der har adgang til hhv. Netflix, Spotify, TV 2 Play, Viaplay og HBO Nordic i deres husstand, fordelt på aldersgrupper 2020

streamingtjenester dk fordeling alder
Kilde: Kulturministeriet

Andel (%) af danskere, der har adgang til betalingsstreamingtjenester i deres husstand, opdelt efter adgangstype, TV, film, serier m.m., 2020

streamingtjenester dk fordeling
Kilde: Kulturministeriet

Andel (%) af danskere, der har adgang til betalingsstreamingtjenester i deres husstand, opdelt efter adgangstype, musik, podcast, lydbøger m.m., 2020.

streamingtjenester dk lyd betaling

Tilfredshed med streamingtjenester. Andel (%) af de respektive tjenesters brugere, 2020.

streamingtjenester dk tilfredshed 2020
Kilde: Kulturministeriet

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button