TV-Nyt

Her er de nye danske serier fra DR1 i 2020

DR Drama er i fuld gang med en række nye dramaserier. Nogle produktioner er i optagelse og andre under udvikling, og her følger et kig ind i kulisserne på et par af de kommende dramaserier.

Når støvet har lagt sig

Fra januar 2020 viser DR søndagsdramaserien ’Når støvet har lagt sig’. Det er et multiplot-drama om otte meget forskellige mennesker, hvis liv bliver forbundne, efter et tragisk terrorangreb rammer Danmark. Det er en serie om den sammenhængskraft, der forbinder os, og de handlinger, der truer med at splitte os ad. For hvad sker der i det enkelte menneske og i samfundet, når fællesskabet bliver angrebet?

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Serien er skrevet af Ida Maria Rydén og Dorte Høgh og bliver instrueret af et hold nye, talentfulde instruktører med Milad Alami i spidsen, efterfulgt af Jeanette Nordahl og Iram Haq.

’Når støvet har lagt sig’ kommer i ti afsnit på DR1 og DRTV søndag klokken 20.00 i starten af det nye år.

En familiesag

I efteråret 2020 har DR Drama premiere på en stor serie om kærlighed, ansvar og omsorg, skrevet af forfatter Maja Jul Larsen.

’En familiesag’ instrueres af Pernille Fischer Christensen og stiller skarpt på en familie, der splittes af beskyldninger om vold i hjemmet. En 14-årig pige skriver en skoleopgave, der anklager stedfaren for grov vold, og systemet reagerer hårdt med en tvangsanbringelse. Men både pigens forældre og hendes lillebror benægter alt, og socialrådgiveren i sagen placeres i et dilemma. Forældrene tvinges i krig mod systemet, og ikke mindst mod deres egen datter. To parter der kæmper om retten til at give børnene en lykkelig barndom. Men hvem har ret?

DR vil de kommende år fortsat levere minimum to store søndags-dramaserier med stærk kulturel gennemslagskraft årligt. Det er ambitionen, at DR1-dramaserier skal fortælle indlevende og følelsesmæssigt identificerbare historier, som opleves relevante og vedkommende for et bredt udsnit af befolkningen.

Udover de store dramaserier, vil DR også styrke fiktionstilbuddet med flere specialiserede produktioner, der målrettet henvender sig til unge og børn, med en ambition om at blive Danmarks i særklasse mest kompetente og innovative producent af fiktion til den yngre del af befolkningen. Som en del af den ambition samles DR’s fiktionsproduktioner nu under DR Drama, så DR’s egen fiktion til DR3 og DR Ultra fremover også produceres af DR Drama. Det skal blandt andet medføre en styrkelse og deling af individuelle spidskompetencer, og samtidig styrke vækstmulighederne for nye stemmer og talenter.

Følg med i de nye danske serie på tv og streaming i vores oversigt her

Kilde: DR presse

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button