Branche-Nyt

Henrik Moltke bliver fra 1. november ny viden- og tech-korrespondent i DR

Henrik Moltke, 43, bliver fra 1. november ny viden- og tech-korrespondent i DR. Han har mere end 15 års erfaring med formidling af forskning og svært teknisk stof på film, tv, radio og i artikler både herhjemme og i udlandet.

Om valget af ham til jobbet som viden- og tech-korrespondent siger ledende redaktionschef i DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter Kirsten Marie Svendsen:

– Henrik er enormt ambitiøs på sit stofområde og har en ret imponerende viden og et stort udsyn og netværk. Og så brænder han for at gøre den teknologiske udvikling tilgængelig for alle. Det betyder noget for ham, at det indviklede bliver forståeligt, så alle er oplyste og kan være med. Jeg er sikker på, at han bliver en kæmpe gevinst for DR.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Henrik Moltke har modtaget flere udmærkelser og internationale priser for sit arbejde. Blandt andet en FUJ-pris for ’fremragende undersøgende journalistik’ i 2014, da han sammen med journalister på dagbladet Information afslørede, at USA og Storbritannien spionerede imod klimatopmødet i København i 2009. Det skete på baggrund af whistlebloweren Edward Snowdens lækkede dokumenter fra den amerikanske efterretningstjeneste NSA, som Henrik Moltke havde fået adgang til.

En kerneopgave for DR
Kirsten Marie Svendsen forklarer, at det er en kerneopgave for DR at klæde befolkningen på til den virkelighed, vi er midt i, hvor videnskab og ny teknologi forandrer os, vores sociale relationer og det samfund, vi lever i.

– Det er på én gang både fascinerende og giver os nye muligheder, og samtidig møder vi også masser af dilemmaer og udfordringer. Hvordan forholder vi os til techgiganter, der ved mere om os, end vi egentlig er klar over? Og hvis de data misbruges, hvordan påvirker det så vores hverdag og demokrati, og hvilke sanktionsmuligheder har vi egentlig? Hvad sker der med vores arbejdsmarked, når gamle job forsvinder og nye opstår? Det er enormt komplicerede og vigtige spørgsmål, hvor alle danskerne har brug for viden og oplysning for at kunne tage stilling.

Henrik Moltke kommer fra et job som redaktør for Altinget Digital og Altinget Forskning. Forinden var han undersøgende journalist ved The Intercept i New York, som er en anerkendt uafhængig nyhedsorganisation med særlig fokus på blandt andet politik, krig, overvågning, korruption, miljø og teknologi. DR’s seere og lyttere har også tidligere mødt ham, idet han hyppigt bruges som analytiker og ekspertkilde på tv og radio, ligesom han har været vært på det nu lukkede teknologimagasin ’Harddisken’ på P1.

Vigtige historier med teknologisk aspekt
Om jobbet som viden- og tech-korrespondent i DR siger Henrik Moltke:

– Teknologi og videnskab har været en rød tråd gennem alt, hvad jeg har lavet som journalist. Det er noget, der berører os alle, og det glæder jeg mig til at tage helt ned på jorden og aflevere til seerne.

Han ser også frem til samarbejdet med sine kommende kollegaer i DR:

– Mange store historier rummer jo også et teknologisk aspekt, hvor jeg kan bidrage. Tag for eksempel sagen om de fejlagtige teleoplysninger hos politiet. I sådan en historie tror jeg, at jeg kan samarbejde med retskorrespondenten, fordi jeg er god til at bide mig fast i den teknologiske vinkel, som er vigtig for at forstå sagen.

På forsknings- og videnskabsområder fremhæver Henrik Moltke den højaktuelle klimaproblematik:

– Det er også et område, jeg glæder mig meget til at samarbejde om, fordi der sker utrolig meget i krydsfeltet mellem data og teknologi, ny forskning og så klimaet.

DR’s nye viden- og tech-korrespondent er tilknyttet erhverv- og økonomiredaktionen i DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter, men han kommer til at samarbejde på tværs af DR herunder med DR’s distrikter og DR Viden i Aalborg. Henrik Moltke har allerede nogle ideer om at se nærmere på Facebook, Google og Apple’s nye datacentre i Odense, Fredericia og Viborg. Hvad ideerne nærmere går ud på, vil Henrik Molkte dog gerne holde for sig selv, men han glæder sig til på et tidspunkt at dele resultatet med DR’s brugere.

Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button