Branche-NytStreamingnyt

HBO og Discovery fusionerer – handlen er bekræftet

Nu er det bekræftet at AT&T (der ejer Warner Media / HBO) og Discovery har indgået en handel for at skabe en samlet stærk enhed, der skal konkurrere bedre med Netflix og Disney i streamingkampen.

Sådan lyder det i pressemeddelelsen: The transaction will combine WarnerMedia’s storied content library of popular and valuable IP with Discovery’s global footprint, trove of local-language content and deep regional expertise across more than 200 countries and territories. The new company will be able to invest in more original content for its streaming services, enhance the programming options across its global linear pay TV and broadcast channels, and offer more innovative video experiences and consumer choices.

Warner Media har HBO Max som blev lanceret i USA for et år siden og som lanceres i Danmark senere i år. Discovery lancerede deres Discovery+ tjeneste her i starten af 2021.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

AT&T købte Warner Media for tre år siden og betalte rigtig mange penge for dem, nu skilles denne del af forretningerne ud som selvstændig enhed. En del af aftalen er da også at AT&T får penge udbetalt.

Aftalen skal godkendes af konkurrencemyndigheder inden den er endelig. AT&T aktiehavere vil få 71 % i det nye selskab mens Discovery får 29%. Det nye selskab bliver ledet af David Zaslev, der i forvejen er administrerende direktør for Discovery.

Det er endnu uklart hvordan man vil sælge streaming i det nye selskab fremadrettet. Altså om det bliver en samlet tjeneste eller måske som selvstændige moduler man kan tilføje til et basis abonnement. Vi skal nok hen i midten af 2022 for handlen falder endelig på plads, så forvent ikke der sker store ændringer lige med det samme.

Kilde: Bloomberg

Læs også


Image Bestil Discovery+ her – Reklame

I samme kategori

Back to top button