Streamingnyt

HBO Nordic på vej med norsk originalserie

Beforeigners er en satirisk science-fiction-serie fra skaberne af Lilyhammer, Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin. Den populære norske instruktør Jens Lien skal instruere serien, og Nicolai Cleve Broch (Max Manus) og Krista Kosonen (Blade Runner 2049) skal spille de to hovedroller.

Beforeigners finder sted i en nær fremtid, hvor et sært lysfænomen indtræffer over hele verden og sender kraftige lyn ned i havet, hvorefter forhistoriske mennesker pludselig begynder at dukke op. Menneskene kommer fra tre forskellige tidsaldre: Stenalderen, Vikingetiden og den sidste del af det 19. århundrede. Ingen forstår, hvordan det kan lade sig gøre, og de forhistoriske mennesker – kaldet ”beforeigners” – har ingen erinding om, hvordan de er endt der. Der er kun én ting, der er sikkert: De bliver ved med at dukke op, og der er ingen vej tilbage igen.

Nogle år efter fænomenet bliver Alfhildr (Krista Kosonen) – som kommer fra Vikingetiden – sat sammen med den udkørte politibetjent Lars Haaland (Nicolai Cleve Broch) under politiafdelingen for integration. De skal sammen efterforske et mord på en beforeigner, men i takt med at efterforskningen bliver rullet ud, finder de ud af, at der ligger en langt større konspiration bag.

Beforeigners er en humoristisk krimihistorie og samtidig et helt nyt og originalt koncept, skrevet af duoen, der også stod bag den internationale successerie Lilyhammer; Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin. De fortæller om serien:

“Vi undersøger den effekt, de tidsrejsende flygtninge fra forhistorien har på vores moderne samfund. Det har været en stor fornøjelse at udvikle Beforeigners-universet sammen med HBOs kreative team, og vi glæder os meget til at give historien liv sammen med instruktør Jens Lien”.

Den prisvindende instruktør Jens Lien debuterede med filmen Jonny Vang, der havde premiere på Berlin International Film Festival i 2003. Derefter lavede han filmen Den brysomme mannen, som blev præsenteret på International Critic’s Week i Cannes i 2006. Filmen er en af de vigtigste norske film til dato, og den vandt både anmeldernes og publikums hjerter og modtog adskillige internationale priser.

Hanne Palmquist, Steve Matthews og Antony Root er seriens executive producere for HBO, og Hanne Palmquist, Commissioning Editor & VP Original Programming, HBO Nordic, siger om serien:

“Beforeigners er en yderst original og underholdende nær-fremtidsserie, som foregår i et velkendt, men forandret samfund, hvor sameksistens får en helt ny betydning. Jeg er meget stolt over, at dette er vores første norske serie. Den er sjov, skarp og tankevækkende – en rigtig HBO-serie”.

Beforeigners består af seks afsnit, der hver varer 45 minutter. Det er Rubicon TV, der producerer.

Serien bliver den anden nordiske lokalproduktion fra HBO Nordic efter Lukas Moodyssons komediserie Gösta, som for nyligt færdiggjorde optagelserne i Sverige.

Beforeigners får eksklusiv premiere på HBO Nordic og på tværs af landene inden for HBO Europe samt på HBO GO og Now i USA.

Kilde: HBO Nordic presse

I samme kategori

Back to top button