TV-Nyt

Gordon Ramsay: På fremmed grund – sæson 2

Gordon Ramsay skruer op for blusset og tager for sig af retterne på Tasmanien, i Sydafrika, Indonesien, Louisiana, Norge, Indien og Guyana. Der er premiere på Gordon Ramsay: På fremmed grund sæson 2 lørdag den 15. august 20.00 på National Geographic

Gordon Ramsay snører støvlerne, griber sine knive og spænder sikkerhedsselen, når han igen tager på tur i sæson 2 af Gordon Ramsay: På fremmed grund, som har premiere lørdag den 15. august 20.00. Michelinstjernekokken og ironman-atleten fortsætter sin rejse kloden rundt i sin utrættelige søgen efter kulinarisk inspiration. Serien vises over hele verden i 172 lande og på 43 sprog. Sæson 2 følger Ramsay, når han kaster sig ud i flere opmuntrende eventyr og udforsker verdens kulturer gennem mad.

“Vi udforsker syv nye regioner i denne sæson, hver med umådeligt forskellige kulinariske skikke og historier”, siger Ramsay. “Vi får mulighed for at lære af de lokale og høre deres historier, og det giver os en meget dybere oplevelse og forståelse af verden omkring os.”

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Ramsay tager for sig af retterne på Tasmanien, i Sydafrika, Indonesien, Louisiana, Norge, Indien og Guyana og vover sig endnu længere væk fra de gængse steder og opskrifter for at udforske globale madlavningstraditioner. Her bestiger han bjerge, går i krig med tre meter høje bølger og trodser iskulde for at søge efter nogle af verden fineste ingredienser. Ramsay sætter liv og lemmer på spil på sin hidtil største og dristigste mission for at opnå det ypperste inden for madkunst.

Guidet af lokale eksperter og madlegender, han møder på sin færd, deltager Ramsay i kulinariske skikke og lærer om de lækre delikatesser og nye smage, der er unikke for hver region. Alle de ingredienser, han høster, retter han smager, og mennesker han møder, inspirerer ham til at skabe nye opskrifter, som skal vise selve kernen i den pågældende kultur. Hver episode slutter med, at Ramsay udfordrer sig selv i en stor afsluttende udendørs madseance, hvor han sammen med en lokal madlegende tilbereder et måltid til de lokale, han mødte på sin færd.

Blandt de spændende eventyr – kulinariske og andre – som Ramsay oplever i denne sæson, er blandt andet:

  • Trodser tasmansk stormomsust hav for at slangedykke mellem klipperne efter kæmpelangustere
  • Springer fra en helikopter ned i høje bølger for at høste muslinger langs Sydafrikas kyst.
  • Udforsker et flagermusebefængt indonesisk hulesystem for at finde kæmperejer.
  • Kører firhjulet motorcykel gennem Louisianas farligt mudrede biveje for at søge efter friske grønsager og jage oksefrøer og krebs.
  • Kaster sig i Norges iskolde vande for at åbenbare fjordenes overflod af ingredienser.
  • Og går i krig med en voldsom brænding for at fange fisk med traditionelle teknikker i Sydindien – det vil sige med et net på 90 kilo ude til havs.

Der er følgende afsnit i denne sæson:

Gordon Ramsay: På fremmed grund – Norge
Lørdag 15. august 20.00
Mesterkokken Ramsay finder sin indre viking og tager det bidende kolde december-Norge til sig for at finde de flygtige smage i denne regions køkken. Han dykker efter skaldyr i fjordenes iskolde vand, driver en flok vandrende rener sammen med samerne, fermenterer fisk og spiser fårehoved, alt sammen før han afprøver sine nye færdigheder ved at lave en julefestmenu sammen med den lokale kok Christopher Haatuft.

Gordon Ramsay: På fremmed grund – Sydafrika
Lørdag 22. august 20.00
Mesterkokken Ramsay kommer tæt på næsehorn, giraffer, zebraer og flodheste i KwaZulu-Natals dramatiske vildmark i Sydafrika, mens han lærer hemmelighederne bag zulukrigernes traditionelle køkken at kende og lærer at mestre en lokal “braai”. Han springer ud fra en helikopter i det skummende Indiske Ocean, høster muslinger på forræderiske klipper og dykker ned i det lokale townships kultur, alt sammen inden han sammen med den lokale kok Zola Nene laver mad til en anset zuluhøvding.

Gordon Ramsay: På fremmed grund – Tasmanien
Lørdag 29. august 20.00
Mesterkokken Ramsay udforsker det isolerede Tasmanien ud for Australiens sydkyst. Han opdager øens renhed, dykker i hajbefængt farvand efter kæmpelangustere, undviger giftige slanger i bushen, mens han leder efter lokale urter og tager en vandflyver til øens vilde indre for at fluefiske efter ørred og slynge enestående honning, før han støder sammen med madnomaden Analiese Gregory for at tilberede et storslået festmåltid.

Gordon Ramsay: På fremmed grund – Indonesien
Lørdag 5. september 20.00
Mesterkokken Gordon Ramsays stræben efter at beherske verdens mest fascinerende køkkener bringer ham til den indonesiske ø Sumatra, hvor han sætter sikkerhed og stolthed på spil for at finde de ingredienser, han skal bruge. Hvad enten han arbejder som dækmatros på åbent hav, udforsker skræmmende hulesystemer, malker bøfler eller bliver trukket efter dem, så bliver Ramsays engagement i verdensklassemadlavning sat på prøve. Og når Indonesiens egen topkok, William Wongso, ser ham over skulderen, er presset stort.

Gordon Ramsay: På fremmed grund – Indien
Lørdag 12. september 20.00
Fra kysten og til bjergene i Sydindien slipper mesterkokken Ramsay de komplekse smage løs i regionen, der er kendt som krydderihandlens verdenscentrum. Han går i krig med oceanets bølger med et kæmpe fiskenet, slås med ildmyrernes svidende stik, kører race på bakkede jordveje i en lille rallybil og får munden sat i brand på det ekstremt krydrede lokale marked, alt sammen inden han prøver at imponere et kollektiv af kvindelige håndværkskokke med sit bud på deres lokale køkken. Den benhårde kok, madhistoriker og tv-vært Shri Bala tager Ramsay under sine vinger og giver ham en lektion i Indiens berømte krydderihistorie.

Gordon Ramsay: På fremmed grund – Guyana
Lørdag 19. september 20.00
Mesterkokken Ramsay tager dybt ind i den sydamerikanske regnskov for at udforske Guyanas kulinariske rødder. Efter at have rappellet fra en helikopter ned i junglen jager han glubske kaimaner med de bare hænder, fisker efter piratfisk med en bambusstang og laver sin egen pil for at fiske med bue og pil efter arowana. Med sin nyfundne overflod af jungleforsyninger slår han sig sammen med det lokale kulinariske stjerneskud Delvin Adams for at tilberede et festmåltid til den lokale indianerstamme

Gordon Ramsay: På fremmed grund – Louisiana
Lørdag 26. september 20.00
Mesterkokken Ramsay rejser til Louisiana for at lære om cajunkøkkenets hemmeligheder. Han møder Eric Cook – tidligere marinesoldat og nu berømt kok – som sender ham ud for at fare vild i sumpene for at se, hvad han har med tilbage. På sin færd konfronteres Ramsay med farlige og velsmagende skabninger fra dybt inde i sumpene til midt ude i den Mexicanske Golf. Tager han udfordringen op, eller kommer han til kort ved “Verdens ende”?

Kilde: National Geographic presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


I samme kategori

Back to top button