TV-Nyt

Gode takter for TV 2 kanalerne i 1. kvartal af 2016

TV2 LogoSamlet seerfremgang til TV 2-familien – og især til hovedkanalen, TV 2 FRI og TV 2 SPORT – i årets første tre måneder, som også har givet digitale succeser.

2015 var et seermæssigt godt år med fremgang til TV 2-familien, og de gode takter er fortsat ind i 1. kvartal 2016. Her vokser TV 2-familien blandt alle danskere til en seerandel på 36,5 procent mod 34,8 procent i 1. kvartal sidste år.

Fremgangen skyldes især TV 2s hovedkanal og de to nyeste nichekanaler i familien, TV 2 FRI og TV 2 SPORT. Repositioneringen af TV 2 FRI og etableringen af TV 2 SPORT var i 2015 strategiske fokusområder for TV 2.

TV 2 FRI har vist markant styrke i 1. kvartal 2016, hvor fremgangen i seerandel er på mere end 40 procent i forhold til 1. kvartal sidste år. TV 2 FRI står i 2016’s første kvartal for 1,4 procent af tv-seningen blandt danskere over 40 år.

TV 2 SPORT får sit bedste kvartal nogensinde med en seerandel på 1,8 procent – en fremgang på mere end 30 procent i forhold til 1. kvartal sidste år. Den største del af fremgangen blev skabt under EM i herrehåndbold i januar, hvor TV 2 SPORT i det meste af EM-perioden var Danmarks tredjestørste kanal efter TV 2 og DR1.

TV 2s hovedkanal er i sin primære målgruppe – de 20-60-årige – vokset med 1,5 procent i seerandel. TV 2 havde betydelig fremgang i januar på grund af EM i herrehåndbold, men også i februar og marts 2016 ligger TV 2s hovedkanal højere end i de tilsvarende måneder i 2015.

Samtidig med disse resultater er abonnementsbasen på TV 2 PLAY vokset med 45 procent i forhold til 1. kvartal 2015.

Digitale succeser – og mange seere på flow-tv

Anne Engdal Stig Christensen indholdsdirektør TV 2
Anne Engdal Stig Christensen indholdsdirektør TV 2

– Det er meget opmuntrende, at både hovedkanalen og vores to nyeste kanaler formår at vinde seerandele i 1. kvartal – ligesom i øvrigt også TV 2 ZULU gør – samtidig med, at udviklingen på de digitale platforme også viser klar stigning fra det tilsvarende kvartal i 2015. Indtil videre har årets start vist, at vi både kan fastholde seerne på flow-tv og skabe digitale sucesser, siger TV 2s indholdsdirektør, Anne Engdal Stig Christensen, og fortsætter:

– TV 2s strategiske fokus på bl.a. dagsordensættende dokumentar og på dansk fiktion har givet flotte resultater. Jeg kan ikke erindre, at dokumentarer og nyhedsdækning tidligere har skabt så stor debat og omtale, som både ’Anbragt i helvede’ og især ‘Moskeerne bag sløret’ har gjort. På fiktionsområdet har ’Badehotellet’ i sin tredje sæson sat nye rekorder og fået en ekstremt høj vurdering hos seerne. Det er vi meget stolte over.

TV 2 ZULU har – som nævnt – også fremgang og er på vej mod sit bedste 1. kvartal nogensinde i kanalens målgruppe af 15-40-årige.

TV 2 CHARLIE går lidt tilbage som følge af øget konkurrence i den sene eftermiddagsflade og den tidlige aftenflade. TV 2 NEWS havde i 1. kvartal sidste år meget høj seertilslutning som følge af massiv nyhedsdækning pga. terror i såvel København som Paris. Det er derfor ikke overraskende, at kanalen i 1. kvartal 2016 har en mindre tilbagegang i seerandel.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button