TV-Nyt

Giv os naturen tilbage

- Fokus på den vilde natur på DR i efteråret

I efteråret er det den vilde natur, dens udfordringer og muligheder, som er i fokus på DR.

Det sker blandt andet, når Frank Erichsen i den nye programserie ’Giv os naturen tilbage’ inspirerer til, hvordan man ved små ændringer kan gøre en forskel for biodiversiteten.

Og så er der rig mulighed for vilde oplevelser i naturen, når partnerskabet ’Vores Natur’ med DR, Naturstyrelsen, Friluftsrådet og Danske Naturhistoriske Museer byder på et hav af aktiviteter gennem efteråret med både biodiversitet, vilde dyr og vild mad på programmet.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Ny programserie – Giv os naturen tilbage

I programserien ’Giv os naturen tilbage’ følger man Hjørring Kommunes ambitioner om at gøre op med vanetænkningen og genskabe ’den vilde natur’. Her sættes både parker, grøftekanter, rundkørsler, græsplæner og byens institutioner og store landområder i spil for at give plads til en mangfoldighed af planter, hvor sommerfugle, bier og andre insekter får optimale levevilkår.

Frank Erichsen, som for en stund har forladt Kastaniegården, følger passioneret projektet og bidrager med sine egne ideer og tanker, når kommunen forsøger at inspirere helt almindelige familier, erhvervsliv og landbrug til i fællesskab at ændre naturens vilkår.

– Det er overraskende at se, hvad der kan ske for biodiversiteten på så kort tid, når vi tænker en lille smule anderledes, end vi plejer. Ved at lade græsset gro og forvilde vores haver eller altankasser, kan man skabe en stabil og permanent ændring for naturen og insekterne, siger Frank Erichsen.

’Giv os naturen tilbage’ har premiere den 16. september klokken 20.00 på DR1 og DRTV.

Derudover byder DR i efteråret på indhold på tværs af tv, radio og dr.dk med fokus på den vilde natur. For eksempel med inspirationsvideoerne ’Vilde haver’, som kommer fra slutningen af september på DRTV med konkrete ideer og forslag til, hvad man selv kan gøre for at udvikle insektlivet i haven eller altankassen.

På radio stilles der på P1 naturligvis skarpt på naturen med ’Vildt naturligt’ og ’Naturen kalder’. På P3 har ’Curlingklubben’ været på naturtur, og på P4 er der flere initiativer, som skal inspirere lytterne til at opleve deres lokale natur. For eksempel er der udendørs aktiviteter i efterårsferien i samarbejde med Det Danske Spejderkorps hos P4 Østjylland, og så er der naturpodcast om fynsk natur på P4 Fyn.

Samarbejdet ’Vores Natur’ mellem DR, Naturstyrelsen, Friluftsrådet og Danske Naturhistoriske Museer inviterer i efteråret danskerne ud for at opleve vild natur i et væld af aktiviteter. Se overblikket over efterårets aktiviteter og arrangementer på voresnatur.dk/aktiviteter

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button