TV-Sport

Giro d’Italia 2022 TV og Streaming – Sådan ser du årets første Grand Tour

Der er Giro d’Italia fra den 6. maj – 29. maj. 2022 udgaven af Giro d’Italia er ligesom de seneste år eksklusivt at finde hos Discovery Networks, der har omfattende dækning både på Kanal 5 på flow tv, og du kan streame uden afbrydelser på [discovery+]. Der er 21 etaper og tre hviledage. I alt skal rytterne på de 22 hold tilbagelægge 3.445 km.

Løbet starter i Budapest, og fire danskere bliver at finde til starten i Ungarn. Det er Magnus Cort, Mattias Skjelmose, Michael Mørkøv og Christopher Juul-Jensen der for syvende gang i karrieren stiller til start i Giroen. Richard Carapaz anses af mange som favoritten til at vinde årets løb. Simon Yates, Joao Almeida og Mikel Landa regnes for de største konkurrenter til at snuppe den lyserøde førertrøje. Sidste års vinder, Egan Bernal, er endnu ikke klar til at forsvare den lyserøde førertrøje ovenpå sit grimme styrt tidligere på året.

Sådan vises Giro d’Italia 2022 på TV og Streaming

Alle etaper fra Giro d’Italia vises i fuld længde, inklusiv optakt og nedtakt på Kanal 5 og uden afbrydelser på [discovery+].

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

I studiet i København vil Simon Egeskov hver dag være vært for et dynamisk Giro d’Italia-studie. Egeskov bliver flankeret af eksperterne Jesper Worre og Bastian Emil Goldschmidt samt et hav af spændende gæster. Gæstelisten tæller alt fra nuværende og tidligere professionelle cykelryttere til musikere, der har cykling som deres store passion. På nuværende tidspunkt er Andreas Odbjerg, Morten Bennekou, Kim Kix, Asbjørn Kragh, Casper Pedersen, Per Bausager Peter Meinert, Lasse Norman, Anders Lund blandt navnene, der lægger vejen forbi studiet.

Thomas Bay og Brian Holm bliver stemmerne, der folder det 3.410 kilometer lange cykelløb ud på Kanal 5 og discovery+. Efter alle 21 etaper vil de to kommentatorer i selskab med Peter Piil også være en del af Radio Tour, hvor de tre eksperter evaluerer etaperne og spår om morgendagens etape.

Ikke nok med et forrygende dansk set-up, så kan Warner Bros. Discovery også bryste sig af et stort felt af internationale eksperter, der tilsammen kan prale af mere end 150 kombinerede Grand Tour-optrædener, inklusiv de to Tour de France-vindere Sir Bradley Wiggins og Alberto Contador. De to tidligere stjerner vil udgøre en vigtig del af dækningen fra de ungarske og italienske landeveje. Wiggins og Contador vil også være tilbage i sadlen – på motorcykel – når de liverapporterer side om side med rytterne. Det giver enestående muligheder for realtids-indsigter og analyser på vigtige etaper under løbet.

Danske seere kan også se frem til, at Anders Mielke er rejst til Italien, hvor han vil liverapportere og opdrive citater fra rytterne før og efter etaperne. Warner Bros. Discovery har dermed gjort klar til komplet 360°-cykeloplevelse, når den 105. udgave af Giro d’Italia løber af stablen.

Du kan komme i Giro-humør allerede onsdag aften når du kan se holdpræsentationen fra klokken 18.00 på discovery+.

Løbet kan også følges på Discovery’s streamingtjeneste for cykelsport GCN. Du kan og se med på Eurosport 1.

– Vi tror, det bliver en helt fantastisk udgave af Giro d’Italia. Vi satser altid meget på Giroen og har det seneste år udviklet nogle fremragende koncepter. I år glæder jeg mig enormt meget til, at vi igen kan sende folk til Italien efter flere år med Corona. Vi har et imponerende og dynamisk setup, som vi virkelig ser frem til at præsentere for de danske cykelfans, siger sportschef hos Warner Bros. Discovery, Søren Klæstrup.

Giro d’Italia 2022 etapeoversigt

giro d'italia 2022 etaper
Grafik: Norlys

 

Kilde: Discovery Warner Pressemeddelelse

I samme kategori

Back to top button