Fremtidens Canal Digital

| torsdag 09. aug, 2012 12:07 | opdateret 10. aug, 2012 kl. 9:36 | 3 Kommentarer

Canal Digital og NDS samarbejder om at lave næste generations TV-platform.  – Aftalen med NDS for at sikre Canal Digitals satellit-kunder i hele regionen en problemfri og nyskabende tv-fremtid. TV løsning vil være tilgængelige via både satellit-tv, pc, mobil og tablet. Løsningen vil give kunderne adgang til indhold når som helst hvor som helst, enten hjemme eller på farten, siger administrerende direktør Patrik Hofbauer af Canal Digital A/S.

Canal Digitals nye TV-oplevelse vil blive skræddersyet til de individuelle brugere gennem en ensartet og intuitiv brugergrænseflade, som vil være den samme uanset den enhed kunden bruger. TV-oplevelsen vil også være logisk, og anbefale de relevante tv-programmer for den enkelte seer. Den bagvedliggende infrastruktur vil blive drevet og administreret af NDS – Canal Digital.

– Den nye tv-platform vil give vores kunder, hvad der helt enkelt kan beskrives som en ny generation af TV-underholdning. Med NDS, investerer vi i vores fremtid, for at give den ultimative brugeroplevelse til vores kunder og for at få den bedste infrastruktur i Canal Digitals aktiviteter i de nordiske lande, siger Hofbauer.

Canal Digital NDS

Samarbejdet med NDS skal give fælles brugeroplevelse på alle platforme

NDS Snowflake ™, vil danne grundlag for en brugergrænseflade, der skal gennemføres på tværs af alle enheder – uanset om det er TV, PC, mobil eller tablets. NDS Snowflake ™ vil også muliggøre en fælles, intuitiv navigation af indhold og tjenester. Den nye navigation vil gøre brugerne uafhængige af tv sendeplaner med mulighed for problemfrit at vælge tv-programmer og indhold fra nu, tidligere eller i fremtiden, uanset om dette er på lineær tv, harddisk, catch-up eller on-demand.

Næste generations tv-platform fra Canal Digital vil teknisk set være drevet af en NDS Unified Headend™ løsning. Canal Digitalhusstande vil blive tilsluttet via en Multimedia dekoder, der distribuerer indhold og metadata-baserede tjenester via internettet / IP. Hertil kommer alle tv-kanaler og programmer via satellit

– Ved at give en fuldt managed service til Canal Digital, vil vi udvide vores rolle som udbyder af løsninger mere end nogensinde før, siger Dr. Abe Peled, bestyrelsesformand og administrerende direktør for NDS Group.

De nye dekodere vil blive baseret på NDS Media Highway middleware og Jungo ® Panorama ™ remote management-teknologi. Dette vil reducere omkostningerne for Canal Digital, og samtidig være med at forbedre kundeoplevelsen. NDS Unified Headend vil give Canal Digital mulighed for at fokusere på brugernes oplevelse uden at bekymre sig om de tekniske operationer. Med den overordnede ledelse af headend infrastruktur, vil NDS være i stand til at optimere ressourcer og ekspertise. Dette vil også gøre det muligt hurtigere at indføre nye funktioner og tjenester.

Også Canal Digitals konkurrent Viasat benytter NDS som platform for deres tv udbud, dog er denne endnu en ældre version end den Canal Digital kommer til at anvende. NDS Snowflake anvendes pt. af den portugisiske udbyder TV Cabo.

Den nye platform kræver ny hardware

Canal Digital har været godt tilfredse med seneste modtagerbokse fra ADB og vil fortsat også udvikle og opdatere disse, men den nye NDS platform kræver ny hardware. Det er endnu ikke afgjort, hvem der skal levere hardwaren til den kommende løsning fra Canal Digital, der dog ikke skifter kodningssystem i forbindelse med det nye samarbejde, her vil man fortsat anvende Conax.

Med nyheden bekræfter Canal Digital desuden, at der ikke bliver noget af det samarbejde, man ellers indledte med amerikanske Tivo. Ifølge Canal Digital er NDS valgt, fordi de kan tilbyde flere funktioner og tjenester.

Hvornår fremtidens Canal Digital bliver en realitet, melder pressemeddelelsen dog ikke noget om. Men ifølge Tone Krohn Clausen Chief Product & Market Officer i Canal Digital, så er man optimistiske med at lancere tjenesten fra slutningen af 2013.

Kilde: Telenor/Canal Digital/dinside.no

Del på:

Gemt under:: Canal Digital, Branche-Nyt

Kommentarer (3)

 1. Palleba2000 siger:

  Hvis de begynder med at bruge og tvinge bugerne over til VideoGuard crypteringssystemet, så er det noget LORT, VideoGuard er et system der gør det helt umuligt at bruge en rigtig modtager, og bliver tvunget til at benytte det lort de siger man SKAL bruge. Lige som nu med Viasat og HDTV-kanalerne.. Rigtig skidt retning Canal Digital nu kommer til at gå. 🙁

  MVH
  Palleba

 2. Bobben siger:

  Nyheten har ikke noe å gjøre med krypteringssystem eller VideoGuard.

  Det står følgende på Broadband television news :
  “Canal Digital will continue to use the Conax conditional access system.”

Skriv et svar