Branche-Nyt

Fox Network Group i ny nordisk aftale med 20th Century Fox Television

Fox Networks Group (FNG) i de nordiske lande og 20th Century Fox Television Distribution har annonceret en ny, omfattende flerårig aftale om eksklusive premierer og anmelderroste tv-serier på FOX-kanalerne i Norge, Finland og Sverige. Aftalen omfatter også udvidede non-lineære rettigheder.

Blandt de nye shows, der får premiere i regionen, er de nye hitshows “The Gifted”, “The Orville”, “Ghosted” og den kommende dramaserie “9-1-1” fra de produktive skabere Ryan Murphy og Brad Falchuk. Sverige får også glæde af sæson 9 af den prisvindende komedie “Modern Family”.

“Den nye aftale er endnu en milepæl i det lange partnerskab mellem FOX-kanalerne i de nordiske lande og 20th Century Fox Television Distribution, og kvaliteten af de nye titler passer perfekt sammen med de prisvindende scriptede serier, vi er stolte af at kunne vise vores seere eksklusivt”, siger Hans van Rijn, General Manager, FNG Nordics.

“I starten af året lancerede vi sammen FOX+ i de nordiske lande med en imponerende liste af både nye og etablerede amerikanske drama- og komedieserier. Nu er vi glade for at kunne bringe nogle af de bedste, originale serier til de nordiske lande på både tv og on demand”, fortsætter Hans van Rijn.

Den første serie, der skal vises i Norge, Sverige og Finland under den nye aftale, bliver “The Gifted”, produceret af 20th Century Fox Television i samarbejde med Marvel Television og som finder sted i X-Men-universet. Serien handler om et forstadspar, hvis almindelige liv forandres voldsomt, da det går op for dem, at deres børn besidder mutant-evner.

Den næste serie er “The Orville”, et rum-eventyr, der foregår 400 år ude i fremtiden, hvor vi følger livet på et almindeligt, udforskende rumskib. Serien, der har fået så gode seertal i USA, at der allerede er en nu sæson på vej, er både skabt og skrevet af Seth Macfarlane (“Family Guy” og “Ted”), der også selv spiller en af hovedrollerne.

I den overnaturlige sitcom “Ghosted” bliver den kyniske skeptiker (Craig Robinson) og den geniale paranormalist (Adam Scott) rekrutteret af et hemmeligt regeringsorgan til at undersøge en række uforklarlige hændelser i Los Angeles alt imens de afdækker et større mysterium, der kan true hele menneskeheden.

Serien “9-1-1” er en tempofyldt serie om livet og karrieren for dem, der altid er først på pletten:politiet, ambulancefolk og brandfolk. Alle de mennesker, der sætter deres eget liv på spil i bestræbelserne på at hjælpe andre.

Udover disse helt nye tv-shows vil FOX også sende en række anerkendte serier i udvalgte lande såsom “Family Guy”, “American Dad” og ”New Girl” (kun i Norge), ”Modern Family” (kun i Sverige) og “The Simpsons” (kun i Finland).

I de nordiske lande driver Fox Networks Group fire pay-TV kanalbrands: National Geographic, Nat Geo Wild, FOX og Baby TV, samt den non-lineære service FOX+. I hele regionen driver FNG Europe & Africa 151 kanaler såvel som adskillige digitale services, der sendes i 52 lande. Via kanalbrands som FOX, FOX Sports og National Geographic, bliver FNG Europe & Africa set af over 250 million seere i 150 millioner husstande. FNG Europe & Africa er pan-regional leder indenfor underholdnings-, dokumentar- og sportsprogrammer*.

*Baseret på akkumulerede gennemsnitseere for pan-regionale broadcasting-selskaber i Europa i det seneste år (målt i demografien ‘All Individuals’).

I samme kategori

Back to top button