TV-Nyt

Fortsat fremgang for TV 2 Sport

Fremgangen fortsatte for TV 2 SPORT i 1. halvår 2018, som blev det stærkeste nogensinde for TV 2s sportskanal, der gik i luften i januar 2015.

Med en seerandel på 2,8 procent i 1. halvår 2018 er TV 2 SPORT Danmarks 10. mest sete kanal – og dermed ikke så langt efter kanaler som DRK og Kanal 5. I 1. halvår har TV 2 SPORT en fremgang i seerandel på mere end 30 procent. Samtidig er TV 2 SPORT væsentligt mere set end alle øvrige rene sportskanaler i Danmark (TV3 SPORT og Eurosport-kanalerne) tilsammen.

– Det har igen været et fantastisk halvår for vores sportskanal, som flere og flere har fundet, og som flere end tidligere har lyst til at være i selskab med. Vi kan se, at det er kernerettigheder som bl.a. håndbold, cykling, NBA samt de store events VM-ishockey og EM-håndbold, der har drevet fremgangen, mens vi ikke i dette halvår – ligesom det var tilfældet i 1. halvår 2017 – er blevet forkælet af mange store kampe med f.eks. Caroline Wozniacki og Viktor Axelsen, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen.

Han glæder sig over, at seertallene til f.eks. de danske håndboldligaer er øget med over 10.000 pr. kamp – svarende til godt 15 procent – siden sportskanalens start.

– Vi har ganske enkelt hævet vores seermæssige bundniveau, og det er med til at løfte TV 2 SPORT, siger Frederik Lauesen.

VM-ishockey på dansk grund
En særlig begivenhed i 1. halvår var VM i ishockey i Herning og København, som blev den største sportsbegivenhed i Danmark målt på både tilskuertal og international interesse.

Den intensive VM-dækning på TV 2 SPORT samt et par danske kampe på TV 2 betød, at VM-ishockey i 2018 er den mest sete ishockeyslutrunde nogensinde på dansk tv med knap tre gange mere sening pr. dansker end de foregående tre slutrunder i snit.

– Det var supersjovt at dække VM i ishockey, og det gav vores seere og brugere en ekstra oplevelse, at slutrunden foregik i Danmark og i fantastiske kulisser i Boxen i Herning og Royal Arena i København, siger Frederik Lauesen.

Euro 2020 ViaplayReklamelink

I samme kategori

Back to top button