Streamingnyt

Forelsket i en morder

- ny Dplay serie

Hvor er retssikkerheden, når nogle af Danmarks farligste mænd, som Peter Madsen og Peter Lundin, frit kan skabe romantiske relationer til mindreårige? Hvad er det, der får unge piger til at tage kontakt til livstidsfanger i danske fængsler? Spørgsmål som disse er omdrejningspunktet i den nye Dplay-serie ’Forelsket i en morder’, der allerede har ført til en politianmeldelse i Kriminalforsorgen.

22. juli oplyste Kriminalforsorgen, at man havde bortvist og anmeldt en ansat til politiet. Vedkommende er mistænkt for at have forbrudt sig mod Kriminalforsorgens interne regler ved at have et vennelignende forhold til mindst én indsat i et lukket fængsel og for at have hjulpet den indsatte med at ringe til personer uden for fængslet i strid mod reglerne.

Det var på baggrund af tilblivelsen af det nye program ’Forelsket i en morder’, at Kriminalforsorgen blev opmærksom på regelbruddet. I programmet erkender en ansat i Kriminalforsorgen, hvordan han ulovligt og mod betaling har videreformidlet kontakt mellem drabsmanden Peter Lundin og kvinder udenfor fængslet.

Ifølge programdirektør hos Discovery Networks Danmark, Pil Gundelach Brandstrup, understreger det vigtigheden af et program som ’Forelsket i en morder’:

– I ’Forelsket i en morder’ afslører og dokumenteres det, at der er fri adgang for kommunikation mellem mindreårige og helt unge kvinder til farlige livstidsfanger i lukkede fængsler. Det er ikke alene åbenlyst problematisk for de unge kvinder, der er lette ofre for manipulerende drabsmænd, men også i offentlighedens interesse at vi får belyst det her problem, og hvorfor vi tilsyneladende har et fængselssystem, hvor denne slags relationer kan opstå, siger programdirektør hos Discovery Pil Gundelach Brandstrup, og fortsætter:

– Vi har en stærk tradition for at skabe krimiprogrammer om nogle af de største sager i tiden. Det her er ingen undtagelse, og vi håber, at programmet giver anledning til den helt nødvendige debat det her område fortjener.

Danske kvinder forføres af livstidsfanger

Det er de færreste, der forbinder drabsdømte livstidsfanger og danske fængsler med romantik. Det er ikke desto mindre tilfældet for flere piger og kvinder, der falder for de brutale gerningsmænd og indleder romantiske forhold til dem. Der er set utallige eksempler på de bemærkelsesværdige relationer, der opstår til trods for tremmer og fængselsmure.

19-årige Cammilla Kürstein er en af programseriens hovedpersoner og eksempel på ovenstående. Siden Cammilla var 17 år, har hun gennem breve og telefonsamtaler fået opbygget et tæt forhold til Peter Madsen. På trods af den frygtelige forbrydelse han har begået, er det nu hendes største drøm at blive gift med ham og føde hans barn.

– Når jeg kigger på de her breve, så føler jeg mig betaget af ham. Måske forelsket, siger Cammilla Kürstein da hun i programmet første afsnit viser den store bunke af breve frem, som hun har modtaget fra Peter Madsen.

“For fanden Camilla. Du har gjort mig til en usikker teenager. For jeg var vildt bange for, at du var kommet til ”fornuft” eller var blevet talt fra at skrive med mig af nogle ”fornuftige” psykologer eller psykiatere”, står der i ét brev fra Peter Madsen til Cammilla, mens den drabsdømte i et andet brev, erklærer sin kærlighed til den 19-årige:

”Jeg skriver ”min elskede” i dette brevs første linjer, og jeg ved godt det er lidt sindssygt. Men jeg kan bare mærke så meget at det er de eneste ord, der rigtig rummer den følelse jeg har i mig – og de eneste ord jeg tror du har brug for at høre.”

Foruden Cammilla tager Peter Lundins ekskone Mariann os tilbage til dengang, hun forelskede sig i en af Danmarks mest berygtede drabsmænd. Nu mere end nogensinde kæmper hun med konsekvenserne af den fejl, hun som 14-årig begik, da hun valgte at skrive et brev til Peter Lundin. Et uskyldigt brev, der endte i et ægteskab med den firedobbelte morder, og en skam hun selv i dag har svært ved at ryste af sig.

– Èt brev og så er du fanget, advarer hun.

’Forelsket i en morder’ har premiere på Dplay den 5. august.

Kilde: Discovery Networks presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

I samme kategori

Back to top button