TV-NytStreamingnyt

Forbandet – Ny nordisk thrillerserie på Viaplay og TV3 fra 19. oktober

forbandet viaplay tv3Det nordligste Sverige og Stockholm danner rammerne for Forbandet, en nyudviklet nordisk thrillerserie, som får premiere d. 19. oktober. Forbandet er et fælles skandinavisk projekt, som samler en række nye hotte navne fra Danmark, Sverige og Norge i en åndeløst spændende skæbnefortælling. Seerne kan blandt andre glæde sig til at se Sarah-Sofie Boussnina og Mathilde Norholt i to af seriens bærende roller.

Et forladt skisportssted, en gruppe unge mennesker med hemmelige drifter og skjulte motiver og en række uforklarlige hændelser med dødelig udgang. I Forbandet møder elementer fra den klassiske Agatha Christie-krimi et mere ungdommeligt og mystisk univers i en spændingsmættet cocktail, rammet ind af den smukke, men barske skandinaviske natur.

“Forbandet er på samme tid noget helt nyt og noget meget klassisk – en ung spændingsthriller, hvor det mellemmenneskelige drama udspiller sig på baggrund af en klassisk krimi-gåde, som venter på at blive løst. Vi har en fantastisk historie, et magisk miljø og enormt talentfulde skuespillere. Jeg er overbevist om, at seerne kommer til at sidde på nåle og elske serien lige så meget, som vi gør,” siger Mikael Newihl, dramachef MTG.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder


Viaplay Forbandet
Viaplay Forbandet


Fortællingen i Forbandet tager sin begyndelse, da den unge, forkælede rigmandssøn Johan sætter sig for at genåbne skisportstedet Svartsjön. Stedet har været lukket ned siden en grufuld mordsag 20 år tidligere, men nu indtager Johan stedet med sin kæreste Hanne og en gruppe venner. Gruppen står på ski, fester og flirter, men snart begynder mystiske hændelser at splitte gruppen, og da vejrforholdene isolerer dem og afbryder al kontakt til omverdenen, er der snart ingen der længere ved, hvem de kan stole på. Hanne sætter sig for at opklare mysteriet om Svartsjön, og mens hun bevæger sig dybere og dybere ind i stedets mørke fortid, bliver hun samtidig mere og mere tiltrukket af Jostein, der hjælper hende med opklaringen.

Seriens cast består af nogle af tidens stærkeste nye skandinaviske navne. Fra Danmark indtager Sarah-Sofie Boussnina således den centrale rolle som den sensitive Hanne, mens Mathilde Norholt spiller hendes mere rationelle søster Mette. For begge har oplevelsen med at arbejde tæt sammen med svenske og norske kollegaer indtil videre kun været positiv:

“Her er en fantastisk god stemning. Nogen gange er man heldig at komme på et hold, som næsten føles som en ekstra familie. Og så synes jeg, det er en ære at få lov til at være en del af en nordisk produktion. Vi bør se hinanden som broderfolk. Vi har så meget kultur og historie til fælles, det er jo fantastisk,” udtaler Mathilde Norholt.

’Forbandet’ produceres i et samarbejde mellem MTG TV i Sverige, Norge og Danmark samt den pan-nordiske streamingstjeneste Viaplay. Og når serien får premiere i efteråret, sendes den således på Viaplay og TV3 samtidig:

”Med Forbandet bevæger vi os både på tværs af landegrænser og på tværs af platforme for at skabe noget unikt, nyt indhold. Vi oplever i stigende grad, at vores seere har en forventning til, at de kan tilgå vores indhold fra den platform, de ønsker, og det vil vi gerne imødekomme. Det gør vi blandt andet ved at lade Svartsjön få premiere på både Viaplay og TV3,” udtaler Morten Mogensen, CCO for Free-TV i MTG Scandinavia.

Kilde: Viaplay

I samme kategori

Back to top button