TV-Nyt

Foråret 2016 på Kanal 5

Foråret står for døren på Kanal 5 med gensyn både med populære programmer og helt nye programformater.

Kanal 5 har i foråret to temadage. På Kanal 5 er det ’LilleFredag’ hver torsdag og onsdag aften helliger Kanal 5 sig ’Livet på kanten’.

Læs mere herunder.

5. halvleg Kanal 55. halvleg

Premiere: 18 februar / sendedag: Torsdag

“5. halvleg” er tilbage i en ny stjernebesat sæson, hvor vi igen hylder Danmarks største sportsnavne og en række af landets bedste komikere.

Efter en succesfuld første sæson står Carsten Bang igen i spidsen, når rødt og blåt hold konkurrerer mod hinanden i vilde og gakkede sportsgrene i og uden for “5. halvleg-studiet”. Komiker Jesper Juhl og tidligere cykelrytter Jesper Skibby er holdkaptajner på hver sit hold, og hver uge får de nyt følgeskab af Danmarks største sportsstjerner. Blandt de prominente gensyn er fodboldlandsholdets spydspids Nicklas Bendtner, fodboldspilleren Nicki Bille og den medaljevindende svømmepige Jeanette Ottesen.

De nye stjerner på gæstelisten tæller hårdtslående bokser Patrick Nielsen, badminton-kongen Jan Ø. Jørgensen, fodboldspiller Mathias Zanka og håndboldlandsholdets jubelekspert Ann Grethe Nørgaard Østerballe. Som det komiske krydderi er Signe Lindkvist, Lars Brygmann, Lars Hjortshøj, Rasmus Botoft og Rasmus Bjerg på plads og så vender Uffe Holm, Nikolaj Stokholm og Lise Baastrup også tilbage i den nye sæson.

“5. halvleg” bygger på det originale, engelske format ”A League of Their Own”, der har kørt på SKY i med James Corden som vært, Jamie Redknapp (fodboldspiller) og Andrew Flintoff (cricketspiller) som holdkaptajner.

Tag pengene og løb Kanal 5Tag pengene og løb

Premiere: 18. februar / sendedag: Torsdag

Hvad ville du gøre, hvis du blev tilbudt 100.000 kroner – og den eneste betingelse var, at du skulle gemme dem for nogle af landets skrappeste efterforskere? Det er det store spørgsmål i Kanal 5’s underholdningsprogram ”Tag pengene og løb”, der er tilbage i en ny og tempofyldt sæson.

I denne sæson er det Pelle Hvenegaard, der styrer slagets gang, når han stopper tilfældige danskere på gaden og tilbyder dem muligheden for at blive 100.000 kroner rigere. Parvis skal deltagerne lægge en plan for, hvordan de, med blot én time og en bil til rådighed, gemmer kufferten med de 100.000 kroner bedst muligt. Derefter bliver de tilbageholdt og isoleret i 30 timer, mens et hold topprofessionelle efterforskere vil gøre deres ypperste for at finde kufferten.

Efterforskningsholdet består af politibetjent Morten Vinther og efterforsker Henrik Israelsson, og i denne sæson får de yderligere hjælp af en løgnedetektor, en metaldetektor og politihunden Bosco i en begrænset periode i løbet af hver udsendelse. Det er imidlertid ikke kun efterforskerne, konkurrencedeltagerne skal frygte. I løbet af deres 30 timers isolation vil de nemlig blive afhørt af det benhårde afhøreteam, bestående af Allan Beier, der har stor erfaring fra sin ansættelse i Københavns Politi og fra flere år som sergent i forsvaret, samt den Christina Teichert, der har 20 års erfaring som politibetjent, privatdetektiv og psykoterapeut.

“Tag pengene og løb” er oprindeligt udviklet i Irland af Warner og er blevet vist på amerikanske ABC Networks i 2011 med Jerry Bruckheimer som producent. I Danmark er det produktionsselskabet Eyeworks, der står bag programmet.

Hælerjagt

2. marts

Hver niende dansker mener, det ikke er i orden at købe hælervarer. Alligevel spørger syv ud af 10 danskerne ikke efter en kvittering, når de handler på Den Blå Avis. Er danskernes moral så flosset? Det har Kanal 5 sat sig for at undersøge i ny, afslørende reportageserie.

Danmark er et af de mest tyveri- og indbrudsramte lande i verden. I 2014 blev danske hjem ramt af 100 indbrud i døgnet med store personlige konsekvenser for de involverede familier. Men hvor forsvinder alle disse tyvekoster hen?

I seks programmer søger Kanal 5 at finde svaret på det spørgsmål. Journalist Sverre Quist er i front, og han konfronterer ikke bare ”stjæleren”, han opsøger også hæleren.Ved hjælp af blandt andet gps-sendere og skjulte kameraer afslører Sverre Quist, hvordan mange tyverier og transaktioner foregår. Han møder tyven, der tager imod bestillinger på værdifulde varer fra helt almindelige danskere, og han konfronterer gerningsmændene og hælerne for åbent kamera.

Derudover tager “Hælerjagt” også livtag med den danske moral. Ved hjælp af skjult kamera afslører Kanal 5 hvilken type danskere der griber ind, og hvilken type der kigger den anden vej i et fingeret cykeltyveri. I Danmark bliver der stjålet en cykel hvert syvende minut døgnet rundt. Hvorfor tallet er så højt, forsøger Sverre Quist også at finde svaret på blandt andet ved at opsøge en tidligere professionel cykeltyv, der demonstrer hvor let der er at stjæle cykler på en befærdet gade.

Eftersøgt – med Kristian Bech

Premieredato endnu ikke fastlagt

I en spritny sæson af det højspændte reportageprogram ”Eftersøgt – med Kristian Bech” tager den tidligere politimand Kristian Bech rundt i hele verden for at opspore nogle af Danmarks mest eftersøgte personer på Interpols liste. En liste, der tæller voldsmænd, narkohandlere, bedragere og mordere.

I første sæson lykkedes det Kristian Bech at opspore og konfrontere tyskeren Kai Habermann, der er dømt for blufærdighedskrænkelse, men aldrig har taget sin straf i Danmark; flugtfangen Anas Shraim, der har været eftersøgt siden 2006 og dansk/chileneren Pablo Cardemil, som er anklaget for at have snydt den danske statskasse for 3,1 millioner kroner.

Men dansk politi eftersøger stadig cirka 45 personer på Interpols liste, og det er nogle af disse personer, Kristian Bech forsøger at finde. I hvert program forsøger han at opspore en ny person, og målet er klart: Kristian Bech vil gøre det, ingen politimyndighed i hele verden har formået. Han vil finde de eftersøgte og opfordre dem til at tage tilbage til Danmark, stå til ansvar for deres forbrydelse og tage straffen.

Programmerne er højspændt reportage-tv, hvor seerne på nærmeste hold følger den dramatiske jagt på verdens mest eftersøgte mennesker.

Værtsinfo:
39-årige Kristian Bech har været ansat i politiet i 12 år, hvor han de sidste mange år har været tilknyttet politiets specielle overvågningsenhed. Privat er Kristian Bech gift, og han er far til to piger – og venter en tredje.

Janus og Skyggedanmark Kanal 5

Janus og Skyggedanmark

Premiere: 3. februar / Sendedag: Onsdag

Rugemødre, handlede kvinder og tvangsfjernelser er nogle af de emner, Janus Bakrawi sætter under lup i den nye sæson af Kanal 5’s stærke reportageserie ”Janus og Skyggedanmark”

I en række medrivende og rørende programmer stiller Janus Bakrawi skarpt på nogle af de sider af samfundet, vi sjældent ser: skyggesiden af Danmark. Janus Bakrawi undersøger, hvorfor mange mennesker i vores samfund bliver svigtet, og han stiller de spørgsmål, der ellers ikke bliver stillet.

I Danmark er det strafbart at være rugemor og tage betaling for det. Derfor vælger nogle barnløse par at finde en rugemor i udlandet. Men hvem er de mennesker, der føler sig nødsaget til at benytte en rugemor – og hvem er de piger, der melder sig til at bære en anden kvindes barn for penge? Mange kvinder fra primært Østeuropa og Afrika ankommer i stigende omfang til Danmark for at prostituere sig på åben gade – primært i København. De lever et liv fyldt med vold og trusler og mange af dem ønsker bare at rejse tilbage til deres hjemland. Hvorfor ender disse piger i Danmark?Omkring 200 børn bliver hvert år tvangsfjernet fra deres forældre, hvilket skaber kaos i både børnenes og forældrenes liv. Hvordan er proceduren for en tvangsfjernelse og hvordan påvirker det børnene og deres forældre?

Janus giver ikke svaret, men i reportageserien “Janus og Skyggedanmark” stiller han spørgsmålene, der giver stof til eftertanke.

Janus Bakrawi er dokumentarist og skuespiller og har tidligere stået bag programmerne “De bortførte børn”. Janus bor på Vesterbro i København.

stationen Kanal 5Stationen

Premieredato ikke fastlagt

Med ”Stationen” kaster Kanal 5 sig ud i en genre, der er helt ny i dansk tv. Efter belgisk forbillede har Kanal 5 gravet nogle af de mest spektakulære, kuriøse og mystiske danske krimisager op for at genindspille dem med skuespillere i en dogmeform, der til forveksling ligner den virkelige politireportage. Lyssætning og indstuderede kameragange er ikke-eksisterende, hvilket giver den intense autentiske nerve, som Kanal 5 er så kendt for.

”Stationen” tager udgangspunkt i en politistation, der kunne ligge hvor som helst i Danmark, fordi sagerne, vi følger, er samlet fra hele landet. Her er vi lige i hælene på både de helt unge betjente, Julie og Amir, og de mere rutinerede Mads og Thomas, når de rykker ud, hvad enten det er til ballade i nattelivet, indbrud i ejendomme, overfald eller røverier. Vi er helt tæt på den daglige ledelse i skikkelse af politikommissæren Steen. Og endelig kaster efterforskerne, Laura og Erik, sig i hvert afsnit ud i nogle af de mest dramatiske mordsager, der har fundet sted i Danmark – og vi er med hele vejen.

”Stationen” udspringer af det succesfulde belgiske format ”De Buurtpolitie”, som kører på 4. sæson på kanalen TVM, og bliver produceret af Mastiff.

Helikopterpiloterne

Premieredato ikke fastlagt

De store politi- og redningssager, der fylder forsiderne og har hele Danmarks opmærksomhed, får vi nu at se fra første række, når Kanal 5 stiger til vejrs med det dramatiske reportageprogram “Helikopterpiloterne”.

I det helt nye Kanal 5-program “Helikopterpiloterne”, kommer vi i bedste Top Gun-stil tæt på Forsvarets helikopterpiloter, når de assisterer politiet, er på redningsaktioner, foretager personeftersøgninger og transporterer patienter. Via en unik adgang til Forsvarets SAR-tjenester (Search & Rescue) og helikopter-crewet på både Karup- og Roskilde-basen er vi med i frontlinjen, når de toptrænede piloter, teknikere og læger redder menneskeliv til lands, til vands og ikke mindst i luften.

Vi får et indblik i en verden, hvor hver eneste beslutning har afgørende betydning for andres liv og helbred. Når børn eftersøges, når store officielle begivenheder finder sted, når personer forsvinder til søs eller store skibe er i havsnød, er vi med, hvor det sker – mens det sker.

De beskidte helte

Premiere: 18. februar / sendedag torsdag

Sanitører, spuleoperatører og skadedyrseksperter. En gruppe hårdtarbejdende mennesker, der gør en kæmpe forskel i hverdagen – men som sjældent høster den store ros for det. Kanal 5 er klar med en ny sæson af “De beskidte helte”.

Den nye sæson ’De beskidte helte’ byder blandt andet på et herligt gensyn med sanitøren Allan, der hver dag forholder sig til opgaver som rambuktyverier og lignende, der har ligget uopdaget, skadedyrsbekæmperen John, der yder en ihærdig indsats for at komme ulækre skadedyr til livs, og så stifter vi et nyt bekendtskab i skikkelse af slamsugerne Jan og Nicklas, der i bund og grund elsker at arbejde med skidt og møg.

Kanal 5 er både med ude til dødliggerne, nede i kloakken når rotterne skal aflives og til oprydning efter storbrande, vandskader og afdækninger – opgaver som både er beskidte og til tider farlige, og som de fleste andre mennesker ville takke pænt nej tak til.

KloAgger er ejet af Daniel Agger.

Spøgelsesjægerne

Ingen premieredato endnu

Der er mere mellem himmel og jord!

Som spøgelsesjæger må man altid være klar til at håndtere nye udfordringer. Spøgelser venter nemlig ikke på nogen! Jagten på det endelige bevis fortsætter, når “Spøgelsesjægerne” vender tilbage i en ny og underholdende sæson. Kanal 5’s seere skal igen med på uhyggelige ”hunts” på nogle af Danmarks mest hjemsøgte steder sammen med Dansk Parapsykologisk Aspekt og Ghosthunting.dk. De to ledere Thomas Andersen og chiefinvestigator Kim Søndergaard må endnu engang stå ansigt til ansigt med skræmmende overnaturlige fænomener i jagten på det endegyldige bevis på, at der findes mere mellem himmel og jord.

Dem der passer på os om natten

Ingen premieredato endnu

Kanal 5’s krimireporter Stine Bolther tager igen seerne med ud i det danske natteliv.

Stine og hendes kamerahold skildrer arbejdslivet for de mennesker, som gør en forskel når dag bliver til nat, og det meste af Danmark er gået til ro. Sammen med kameraholdet sætter Stine fokus på livet for erfarne politifolk, opmærksomme brandmænd og dygtige akutlægers til tider dramatiske og hektiske nattevagter rundt om i hele Danmark. Fælles for disse mennesker er ønsket om at stå til rådighed for helt almindelige danskere og sørge for, at alle kan få akut hjælp og færdes sikkert i nattelivet.

QUANTICO kanal 5Quantico – ny serie

Premiere: 1. marts / sendedag: tirsdag

“Quantico” følger en gruppe unge, stålsatte FBI-rekrutter, som hver især har et særligt drive i forhold til at erhverve sig titlen ’føderal agent’ gennem det fysisk og mentalt benhårde uddannelsesprogram på FBI-akademiet i Quantico.

Én er homoseksuel, én er muslim, mens andre i al hemmelighed søger svar på en række dramatiske hændelser i barndommen og derfor er drevet af skjulte faktorer, som én efter én ser dagens lys. Sideløbende afsløres det, i et flash forward-twist, at en af ??rekrutterne, når eksamen fra akademiet er bestået, vil blive mistænkt for at være hjernen bag det største terrorangreb på New York siden angrebene den 11. september 2001. Et angreb på Grand Central Station, som vil gå over i historien. Spørgsmålet er, hvilken af de unge rekrutter, der fra start fra haft den ultimative skjulte agenda – og er handlingen et soloværk?

“Quantico” er skabt af Joshua Safran, medproducer på “Gossip Girl”, og gør sig især bemærket ved et utraditionelt cast med blandt andre Bollywood-skuespillerinden Priyanka Chopra i den kvindelige hovedrolle samt Tate Ellington “Straight Otta Compton” på rollelisten.

Politijagt

9 ud af 10 spritbilister er unge mænd, og 2 ud af 3 dræbte i spritulykker er spritbilisterne selv.

Færdselspolitiet sætter alt mandskab ind på at stoppe spritbilisterne, både ved razziaer og ved almindelige rutinetjek. Risikoen for uheld forøges væsentligt, jo stærkere man kører. Politiets mange fotovogne har nedbragt tallet af fartsyndere væsentligt, men der er stadig bilister der træder på speederen, så snart muligheden byder sig. Det er disse trafikanter som færdselsbetjentene jager i den 14. sæson af “Politijagt”.

Kanal 5 dokumenterer konsekvenserne af ikke at overholde færdselsloven, for når du er uopmærksom, risikerer du at køre op i en forankørende med fuld fart og du risikerer at blive kastet ud af forruden, hvis du ikke bruger sele. Fartglade motorcyklister sætter både deres eget, men også deres medtrafikanters liv på spil, når de drejer gashåndtaget i bund. Vlado er tilbage i Danmark og jagter dem med alt for høj fart på motorveje, landeveje og i byen. For fart er den største dræber i trafikken herhjemme.

Seerne er med i patruljevognene når Vlado og Henrik fra Midt- og Vestsjællands Politi og Peter og Jørgen fra Nordsjællands Politi, stopper de tusindvis af bilister, der hvert år sætter vores liv på spil i trafikken.

Film i foråret på Kanal 5

Forårets filmplakat rummer titler som: “Man of Steel”, den brølende nyfortolkning af Supermans oprindelseshistore med Christopher Nolan i manuskriptforfattersædet, “Pacific Rim”, rendyrket science fiction inspireret af “Star Wars-universet” og med Charlie Hunnam (“Sons of Anarchy”) i den bærende rolle.

Også braget “Immortals” med en toptunet Mickey Rourke i front samt “Sherlock Holmes 2: Skyggespillet”, en af nyere tids mest brilliante actionkomedier, perfekt eksekveret af det storspillende makkerpar, Jude Law og Robert Downey Jr.  samt “Twilight Saga: Breaking Dawn pt-. 2” og “The Hangover 2” finder vej til Kanal 5.

Kilde: Discovery Networks

I samme kategori

Back to top button